Authors | حسین بارانی,سحر قاصد,سمانه خالقی |
---|---|
Conference Title | دومین همایش ملی رنگ محیط زیست و توسعه پایدار |
Holding Date of Conference | ۲۰۲۳-۰۱-۲۵ |
Event Place | تهران |
Page number | ۰-۰ |
Presentation | POSTER |
Conference Level | Internal Conferences |
Abstract
امروزه تمایل به استفاده از رنگزاهای طبیعی نسبت به رنگزاهای شیمیایی به دلیل توجه به محیط زیست حائز اهمیت می¬باشد. ماده رنگزای موجود درسیب زمینی شیرین بنفش مربوط به مادهای به نام آنتوسیانین میباشد که میتوان آن را به عنوان یک ماده رنگزای طبیعی استفاده نمود. در این پژوهش، سیب زمینی شیرین بنفش به عنوان یک ماده رنگزای طبیعی برای رنگرزی نخ پشمی معرفی و فرآیند رنگرزی به منظور کسب کمترین زاویه رنگ و بیشترین قدرت رنگی بهینهسازی شد. اثر متغیرهای غلظت دندانه، دمای حمام رنگرزی، مدت زمان رنگرزی و pH حمام رنگرزی بر قدرت رنگی و شید رنگی مورد ارزیابی قرارگرفت. بر اساس نتایج به دست آمده pH و مدت زمان رنگرزی تاثیر معناداری بر قدرت رنگی نمونهها داشت.
tags: سیب زمینی شیرین بنفش، پارامتر های رنگرزی، رنگزای طبیعی ،آنتوسیانین