ویژگیهای رنگی و شرایط رنگرزی کلاف نخ پشمی با سیب زمینی شیرین بنفش

Authorsحسین بارانی,سحر قاصد,سمانه خالقی
Conference Titleدومین همایش ملی رنگ محیط زیست و توسعه پایدار
Holding Date of Conference۲۰۲۳-۰۱-۲۵
Event Placeتهران
Page number۰-۰
PresentationPOSTER
Conference LevelInternal Conferences

Abstract

امروزه تمایل به استفاده از رنگزاهای طبیعی نسبت به رنگزاهای شیمیایی به دلیل توجه به محیط زیست حائز اهمیت می¬باشد. ماده رنگزای موجود درسیب زمینی شیرین بنفش مربوط به ماده‌ای به نام آنتوسیانین می‌باشد که می‌توان آن را به عنوان یک ماده رنگزای طبیعی استفاده نمود. در این پژوهش، سیب زمینی شیرین بنفش به عنوان یک ماده رنگزای طبیعی برای رنگرزی نخ پشمی معرفی و فرآیند رنگرزی به منظور کسب کمترین زاویه رنگ و بیشترین قدرت رنگی بهینه‌‌سازی شد. اثر متغیرهای غلظت دندانه، دمای حمام رنگرزی، مدت زمان رنگرزی و pH حمام رنگرزی بر قدرت رنگی و شید رنگی مورد ارزیابی قرارگرفت. بر اساس نتایج به دست آمده pH و مدت زمان رنگرزی تاثیر معناداری بر قدرت رنگی نمونه‌ها داشت.

Paper URL

tags: سیب زمینی شیرین بنفش، پارامتر های رنگرزی، رنگزای طبیعی ،آنتوسیانین