| نویسندگان | هما ملائی,تکتم میری,نفیسه مهدینژاد,حسین بارانی,محمود سلوکی |
| همایش | سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی |
| تاریخ برگزاری همایش | 2025-04-15 |
| محل برگزاری همایش | جیرفت |
| شماره صفحات | 0-0 |
| نوع ارائه | پوستر |
| سطح همایش | داخلی |
چکیده مقاله
چکیده
مرگ بسیاری از انسانها در اثر ابتلا به بیماریهای عفونی ناشی از باکتریهای مقاوم به آنتیبیوتیک یکی از موضوعات نگران کننده و چالش مهم جهانی میباشد. مقاومت روزافزون باکتریها و همچنین تغییر مداوم الگوهای حساسیت این میکروارگانیسمها به آنتیبیوتیکهای مختلف سبب شده تا درمان بیماری عفونی ناشی از این باکتریها با مشکلاتی مواجه و باعث افزایش هزینه درمان این بیماریها شود. اسانسهای گیاهان که متشکل از ترپن، پروپانوئید و گروه فنولیک است، در بسیاری از موارد باعث مهار رشد میکروارگانیسمها میشوند. با وجود اثر ضدمیکروبی اسانسهای گیاهی، محدودیتهایی در کاربرد عملی آنها به دلیل عطر شدید، واکنش پذیری بالا، آبگریزی و کاهش حلالیت وجود دارد. بنابراین یک استراتژی جدید برای از بین بردن محدودیتها، نانوکپسوله سازی است. روش: ما یک تحقیق گسترده با استفاده از پایگاه های اطلاعاتی مرکز سیویلیکا، انجام جستجو های google scholar ، Elsevier connect ، web of Science درباره این موضوع انجام دادیم. نتیجهگیری: نانوکپسوله سازی اسانسهای گیاهی یکی از استراتژیهای تحویل جدید و مبتکرانه است که اثر ضد میکروبی را از طریق بهبود پایداری، حلالیت و انتشار کنترل شده را افزایش میدهد و از فعل و انفعالات در برابر رطوبت، نور، اکسیژن و pH محافظت میکند.
لینک ثابت مقاله