اثر سطوح مختلف کنجاله کنجد بر عملکرد، برخی فراسنجه های خونی و آنتی اکسیدانی در بره های پرواری

Authorsسید همایون فرهنگ فر,سهیلا شبخوان شوکت آباد,مسلم باشتنی
Journalپژوهش های علوم دامی
Page number۱-۱۲
Serial number۳۰
Volume number۳
Paper TypeFull Paper
Published At۲۰۲۱
Journal GradeScientific - research
Journal TypeElectronic
Journal CountryIran, Islamic Republic Of
Journal Indexisc

Abstract

زمینه مطالعاتی: غذاهای فراسودمند و فراوردههای سالم طبیعی آنها دامنه وسیع از غذاهایی را شامل میشوند که به سبب وجود اجزای زیست فعال بهبود سلامت و پیشگیری از بیماریها را در پی دارند. هدف: در این پژوهش اثر جایگزینی کنجاله کنجد با کنجاله سویا به عنوان منبع پروتئینی و آنتیاکسیدانی بر عملکرد، فراسنجههای خونی و آنتیاکسیدانی در برههای پرواری مورد ارزیابی قرار گرفت. روش کار: تعداد 21 بره نژاد بلوچی با میانگین وزنی 3 ±30 کیلوگرم در یک طرح کاملا تصادفی در 3 تیمار )در سطوح 0 ، 6 و 12 درصد کنجاله کنجد( با 7 تکرار به مدت 15 روز عادت پذیری و 60 روز تغذیه با جیرههای آزمایشی استفاده شد. جیرهها شامل 1 - جیره شاهد بدون کنجاله کنجد، 2 - جیره با 6 درصد کنجاله کنجد که جایگزین 50 درصد کنجاله سویا شد و 3 - جیره حاوی 12 درصد کنجاله کنجد که 100 درصد جایگزین کنجاله سویا شد. نتایج: نتایج این آزمایش نشان داد استفاده از کنجاله کنجد تأثیری بر مصرف خوراک، افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراک نداشت. فراسنجههای شکمبهای تحت تأثیر جیرههای آزمایشی قرار نگرفت. غلظت HDL در جیرههای محتوی کنجاله کنجد در مقایسه با شاهد افزایش یافت. و آنزیم ALP به طور معنیداری در جیرههای محتوی کنجاله کنجد در مقایسه با شاهد کاهش یافت. ظرفیت آنتیاکسیدانی کل به طور معنیداری در جیرههای محتوی کنجاله کنجد در مقایسه با شاهد بالاتر بود. نتیجهگیری نهایی: کنجاله کنجد به عنوان یک فرآورده فرعی میتواند جایگزین کنجاله سویا شود. افزون بر این به دلیل داشتن اسیدهای چرب مفید و خاصیت آنتیاکسیدانی و انتقال این ترکیبات مفید به محصولات حیوانی ضمن کمک به سلامت دام میتوان از محصولات تولیدی به عنوان یک خوراک غنی شده در تغذیه انسانی بهره جست.

Paper URL

tags: اسیدهای چرب، آنتیاکسیدان، عملکرد، فراسنجههای خونی، کنجاله کنجد