تأثیر غلظتهای عصاره جلبک دریایی آکادین و کود مرغی مایع بیومکس بر صفات کیفی، مواد موثره و زعفران Crocus sativus L.

نویسندگانمحمد حسین امینی فرد,مهدی گرامی صادقیان,محمدعلی بهدانی,سیدوحید اسلامی
نشریهپژوهش های زعفران
شماره صفحات۱۴-۲۷
شماره سریال۱۰
شماره مجلد۱
نوع مقالهFull Paper
تاریخ انتشار۲۰۲۲
رتبه نشریهISI
نوع نشریهچاپی
کشور محل چاپایران
نمایه نشریهisc

چکیده مقاله

چکیده بر صفات ® و کود مایع مرغی بیومیکس ® به منظور ارزیابی تاثیر سطوح مختلف محلولپاشی عصاره جلبک دریایی آکادین کیفی، مواد موثره زعفران و عملکرد، آزمایشی در سالهای زراعی 1396 - 1397 به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای در چهار ® کامل تصادفی با سه تکرار در شهرستان فردوس انجام شد. فاکتورهای آزمایشی شامل عصاره جلبک دریایی آکادین سطح )صفر، 1 ، 5 / 1 و 2 در چهار سطح )صفر، ® کیلوگرم در هزار لیتر آب( و کود مرغی مایع بیومیکس 2 ، 4 و 6 لیتر در هزار لیتر آب( در نظر گرفته شدند. صفات اندازهگیری شده شامل میزان فنول کل، آنتوسیانین، کروسین، پیکروکروسین، سافرانال و بر صفات مورد بررسی بود، ® عملکرد تَر و خشک کلاله بود. نتایج بدست آمده، بیانگر تاثیر معنیدار عصاره جلبک دریایی بطوریکه پیکروکروسین کلاله در تیمار 2 ® کیلو در هزار عصاره جلبک دریایی آکادین 26 درصد بیشتر از شاهد بود. کود مرغی هم بر مواد موثره زعفران تأثیر معنی داری داشت، بطوریکه پیکروکروسین کلاله در تیمار ® مایع 6 لیتر در هزار کود مایع مرغی نسبت به شاهد ® بیومیکس 24 درصدافزایش داشت. اثر متقابل این دو کود نیز بر میزان آنتوسیانین، فنول کل، کروسین، سافرانال معنیدار شد، بطوریکه در تیمار 2 و ® کیلوگرم در هزار عصاره جلبک دریایی آکادین 6 لیتر در هزار کود مایع مرغی بر عملکرد کلاله تأثیر معنیدار داشت، ® بیشترین افزایش دیده شد. همچنین کاربرد عصاره جلبک دریایی ® بیومیکس بطوریکه عملکرد کلاله تَر و کلاله خشک در تیمار 2 به ترتیب ® کیلوگرم در هزار عصاره جلبک دریایی 13 و 20 درصد بیشتر از ( ® شاهد بود. نتایج این تحقیق بیانگر اثرات سودمند کاربرد عصاره جلبک دریایی آکادین 2 کیلوگرم در هزار لیتر آب( و کود ( ® مایع مرغی بیومیکس 6 لیتر در هزار لیتر آب( بر بهبود صفات بیوشیمیایی، مواد موثره و عملکرد زعفران در مقایسه با شاهد بود. واژههای

لینک ثابت مقاله

tags: متابولیتهای ثانویه، کروسین، سافرنال، فنل، کلاله.