استفاده از منابع آب شور جهت مصارف شهری در ایران و جهان چالش ها و فرصت ها

نویسندگانمحمد جواد ذوقی,هادی انتظاری زارچ,محمدرضا دوستی
همایشدومین همایش بین المللی افق های نوین در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست
تاریخ برگزاری همایش۲۰۱۷-۱۲-۱۴
محل برگزاری همایشتهران
شماره صفحات۰-۰
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

حدود 97,5 درصد از آبهای کرهزمین شور بوده و تنها 2,5 درصد از آبهای در دسترس، منابع آب شیرین می باشد. ابعاد مهم این مسیله هنگامی مشخص می شود که با توجه به آمار ارایه شده از این میزان، حدود 69,5 درصد در قطبها و یخچالهای طبیعی و 30,2 درصد در اعماق زیرزمین موجود است و در حال حاضر قابل استفاده نمی باشد. بنابراین تنها 0/3درصد از منابع آب شیرین را رودخانهها، دریاچه ها و مخازن سدها تشکیل میدهند که قابل استفاده و تجدیدپذیر هستند که این مقدار نیز به طور یکنواخت در سطح کره زمین توزیع نشده اند. استفاده بیرویه از منابع آبهای سطحی و زیرزمینی باعث کمبود آب شیرین در ایران شده است. استفاده از دانش و فناوری برای نمکزدایی از آبهای شور جهت استفاده در مصارف شهری اعم از آشامیدنی، صنعتی و حتی کشاورزی امری ضروری و مهم است. در این مقاله روشهای بروز نمکزدایی در جهان و ایران بررسی شده اند. در این بین روشهای اسمز معکوس، تقطیر ناگهانی چند مرحله ای، تقطیر چند مرحله ای و الکترودیالیز پرکاربردترین روشها در ایران می باشند.

لینک ثابت مقاله

کلیدواژه‌ها: نمک زدایی ، اسمز معکوس ، تقطیر ناگهانی چند مرحله ای (MSF) ، نقطیر چند مرحله ای (MED) ، الکترودیالیز