ارائه یک روش برای محاسبه¬ی ماتریس تبدیل وابسته به فرکانس خطوط انتقال به شکل هموار

نویسندگانرضا شریعتی نسب,رامین زحمتی,حسین الیاسی
نشریهمهندسی برق دانشگاه تبریز
رتبه نشریهعلمی - پژوهشی
نوع نشریهچاپی
نمایه نشریهisc

مدل¬سازی خطوط انتقال جهت تحلیل رفتار گذرای الکترومغناطیسی، نیازمند محاسبه¬ی ماتریس تبدیل مدال در محدوده¬ی وسیع فرکانسی می¬باشد. در این مقاله یک چهارچوب جامع جهت محاسبه¬ی ماتریس تبدیل به¬شکل هموار ارائه شده است. بر این اساس، در هر فرکانس یک مجموعه جواب عمومی برای بردارهای ویژه¬ی متناظر با هر مقدار ویژه محاسبه می¬شود. سپس بر اساس یک معیار هموار¬کننده و یک الگوریتم بهینه¬سازی، در هر فرکانس مجموعه¬ی بردارهای ویژه به¬گونه¬ای انتخاب می¬شوند که از جهش¬های ناگهانی جلوگیری شده و همواربودن تابع برازش‌شده برای المان¬های مختلف ماتریس تبدیل تضمین شود. الگوریتم پیشنهادی روی یک سیستم سه¬فاز کابل زیرزمینی و خط هوایی به¬منظور به‌دست¬آوردن ماتریس تبدیل پیاده¬سازی شده است. نتایج شبیه¬سازی حاکی از موثر¬بودن الگوریتم به¬کاررفته در محاسبه¬ی ماتریس تبدیل به¬شکل هموار و با دقت خیلی بالا می¬باشد. همچنین این الگوریتم در شرایطی که نرخ نمونه برداری فرکانسی کاهش یابد، همچنان دقت قابل¬توجهی را از خود نشان خواهد داد؛ به¬طوری که قابلیت ردیابی قابل¬قبولی را در نرخ ¬های نمونه¬برداری پایین از خود نشان می¬دهد.

tags: ماتریس تبدیل مدال، مدل خط انتقال، مقادیر ویژه، نیوتون-رافسون، لونبرگ-مارکوارت