امنیت میکروبی و ترکیب شیمیایی بستر جوجه های گوشتی فرآوری شده با تابش فرابنفش

نویسندگانسید همایون فرهنگ فر,سیدمرتضی وقارسیدین,محسن مجتهدی,سیداحسان غیاثی
همایشششمین کنفرانس ملی مدیریت پرورش دام، طیور و آبزیان
تاریخ برگزاری همایش۲۰۲۲-۱۰-۱۹
محل برگزاری همایشکرمان
شماره صفحات۰-۰
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

افزایش جهانی قیم ت غلات در قرن 21 سبب تحمیل هزینههای سنگین جهت تأمین خوراک به پرورشدهندگان دام شده است. از طرف دیگر رقابت بین انسان و دام برای استفاده از منابع پروتئینی قیمت این محصولات را افزایش داده است، لذا بهکارگیری روشهای نوین به منظور استفاده حداکثری از منابع ضایعاتی و محصولات فرعی و گنجاندن آنها در جیره توسط متخصصین تغذیه دام ضروری است. هدف از این پژوهش استفاده از پرتو فرابنفش به منظور فرآوری بستر جوجههای گوشتی و بررسی اثرات آن بر امنیت میکروبی و ترکیب شیمیایی آن جهت استفاده در تغذیه نشخوارکنندگان بود. تیمارهای آزمایشی شامل: 1 - بستر سایه خشک شده، 2 - بستر فرآوری شده با پرتو فرابنفش به مدت 1 دقیقه و 3 - بستر فرآوری شده با پرت و فرابنفش به مدت 10 دقیقه بود. بار میکروبی کل، کلیفرم، سالمونلا و اشرشیا کلیب ا استفاده از محیط کش تهای تجاری مورد بررسی قرار گرفتند. ترکیب شیمیایی نمونههای تیمار شده از قبیل رطوبت، خاکستر کل، پروتئین خام، چربی خام، فیبر نامحلول در شوینده خنثی و اسیدی اندازهگیری شد. استفاده از پرتو فرابنفش سبب کاهش پروتئین خام و نیز کاهش ADF در نمونهها شد ) P< 0.05 (. به علاوه بیشترین میزان حذف جمعیت میکروبی کل، کلیفرم و پاتوژنها در نمونههای تیمار شده با پرتو فرابنفش به مدت 10 دقیقه مشاهده گردید ) P< 0.05 (. یافتههای این پژوهش سرآغازی در بکارگیری پرتو فرابنفش به عنوان یک فناوری سبز جهت کاهش آلودگی میکروبی و افزایش قابلیت هضم محصولات ضایعاتی و پسماندهای کشاورزی در تغذیه دام است.

لینک ثابت مقاله

کلید واژه ها: اشرشیا کلی، پاتوژن، پروتئین خام، سالمونلا، نیتروژن غیر پروتئینی