نویسندگان | حسین نعیمی پوریونسی,فاطمه گنجی,مسلم باشتنی,سید همایون فرهنگ فر,سیداحسان غیاثی |
---|---|
همایش | چهارمین همایش ملی پژوهش های نوین در علوم دامی با محوریت تنش های محیطی |
تاریخ برگزاری همایش | ۲۰۲۴-۱۲-۱۸ |
محل برگزاری همایش | بیرجند |
شماره صفحات | ۰-۰ |
نوع ارائه | پوستر |
سطح همایش | داخلی |
چکیده مقاله
مقدمه:دانههای روغنی حاوی ا سیدهای چربا سا سی مانند ا سیدهای چرب امگا-۳و امگا-۶ه ستند. این ا سیدها نقش مهمی در بهبود ترکیب بدنی دامها دارند.این دانهها با دارا بودن پروتئین و ا سیدهای چرب مفید، میتوانند ترکیبات شیر و مقدار چربی و پروتئین شیر را بهبود دهند.هدف از انجام این آزمایش بررسیاثرروغنهایبنهوزیتونبرتولید و ترکیب شیر بزهای شیرده سانن بود. مواد و روش ها:این آزمایش با ا ستفاده از8رأس بز شیری سانن چند شکم زایش با میانگین روزهای شیردهی10±121و تولید شیر 161±86/2011گرم در روز در قالب طرح مربع التین4×4اجرا گردید. جیرههایآزمای شیشاملجیرهحاوی1)صفردر صدروغن،2) جیرهحاوی3درصکککدروغنبنه،3)جیرهحاوی3درصکککدروغنزیتونو4)جیرهحاوی3درصکککدمخلوطروغنبنهوزیتونبودند. جیرههایآزمایشککیدرقالبطرحچرخشککیدراختیارحیواناتقراردادهشککد.درهردورهدوهفتهعادتپذیریویکهفتهنمونهگیری صورتگرفت. نتایج و بحث:تولیدشیر،تولیدشیرتصحیحشده بر مبنای4درصد چربیخوراک تحت تأثیرتیمارهایآزمایشیقرار نگرفت.افزودن روغن بنه و زیتون به جیره به طور معنیداری درصد چربی شیر و نسبت چربی به پروتئین شیر را افزایش داد (05/0P<). اثر مصرفروغن بنه و زیتون روی درصد پروتئین، الکتوز و مواد جامد بدون چربی شیر از لحاظ آماری معنیدار نبود. هرچند میانگین درصد کل مواد جامد شیر در گروههای دریافت کننده روغن بیشتر از گروه شاهد بود (05/0P<.) نتیجه گیری کلی:استفاده از اسیدهای چرب مزدوج در تحقیقات گذشته معموال ً کاهش چربی شیر را به همراه داشته است، اما در تحقیق حاضر روغن بنه و زیتون افزایش چربی شیر را باعث شده است که میتواند نشان دهنده متابولیسم متفاوت اسیدهای چرب روغن بنه و زیتون در بافت پستان باشد.
کلیدواژهها: بز شیرده سانن، تولید و ترکیب شیر،روغن بنه، روغن زیتون