اثر مقایسه روغنهای بنه و زیتون بر تولید و ترکیب شیر بزهای شیرده سانن

نویسندگانحسین نعیمی پوریونسی,فاطمه گنجی,مسلم باشتنی,سید همایون فرهنگ فر,سیداحسان غیاثی
همایشچهارمین همایش ملی پژوهش های نوین در علوم دامی با محوریت تنش های محیطی
تاریخ برگزاری همایش۲۰۲۴-۱۲-۱۸
محل برگزاری همایشبیرجند
شماره صفحات۰-۰
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

مقدمه:دانههای روغنی حاوی ا سیدهای چربا سا سی مانند ا سیدهای چرب امگا-۳و امگا-۶ه ستند. این ا سیدها نقش مهمی در بهبود ترکیب بدنی دامها دارند.این دانهها با دارا بودن پروتئین و ا سیدهای چرب مفید، میتوانند ترکیبات شیر و مقدار چربی و پروتئین شیر را بهبود دهند.هدف از انجام این آزمایش بررسیاثرروغنهایبنهوزیتونبرتولید و ترکیب شیر بزهای شیرده سانن بود. مواد و روش ها:این آزمایش با ا ستفاده از8رأس بز شیری سانن چند شکم زایش با میانگین روزهای شیردهی10±121و تولید شیر 161±86/2011گرم در روز در قالب طرح مربع التین4×4اجرا گردید. جیرههایآزمای شیشاملجیرهحاوی1)صفردر صدروغن،2) جیرهحاوی3درصکککدروغنبنه،3)جیرهحاوی3درصکککدروغنزیتونو4)جیرهحاوی3درصکککدمخلوطروغنبنهوزیتونبودند. جیرههایآزمایشککیدرقالبطرحچرخشککیدراختیارحیواناتقراردادهشککد.درهردورهدوهفتهعادتپذیریویکهفتهنمونهگیری صورتگرفت. نتایج و بحث:تولیدشیر،تولیدشیرتصحیحشده بر مبنای4درصد چربیخوراک تحت تأثیرتیمارهایآزمایشیقرار نگرفت.افزودن روغن بنه و زیتون به جیره به طور معنیداری درصد چربی شیر و نسبت چربی به پروتئین شیر را افزایش داد (05/0P<). اثر مصرفروغن بنه و زیتون روی درصد پروتئین، الکتوز و مواد جامد بدون چربی شیر از لحاظ آماری معنیدار نبود. هرچند میانگین درصد کل مواد جامد شیر در گروههای دریافت کننده روغن بیشتر از گروه شاهد بود (05/0P<.) نتیجه گیری کلی:استفاده از اسیدهای چرب مزدوج در تحقیقات گذشته معموال ً کاهش چربی شیر را به همراه داشته است، اما در تحقیق حاضر روغن بنه و زیتون افزایش چربی شیر را باعث شده است که میتواند نشان دهنده متابولیسم متفاوت اسیدهای چرب روغن بنه و زیتون در بافت پستان باشد.

لینک ثابت مقاله

کلیدواژه‌ها: بز شیرده سانن، تولید و ترکیب شیر،روغن بنه، روغن زیتون