اثر افزودن عصاره پوست انار بر صفات عملکردی، شاخص های خونی، ریخت شناسی روده باریک و ماندگاری گوشت جوجه های‌ گوشتی تغذیه شده با جیره حاوی روغن کلزا

نویسندگانسید جواد حسینی واشان,ستاره عابدی,سید همایون فرهنگ فر,سیداحسان غیاثی
نشریهتحقیقات تولیدات دامی
شماره صفحات۱۳-۲۴
شماره سریال۸
شماره مجلد۳
نوع مقالهFull Paper
تاریخ انتشار۲۰۱۹
رتبه نشریهعلمی - پژوهشی
نوع نشریهالکترونیکی
کشور محل چاپایران
نمایه نشریهisc

چکیده مقاله

هدف از این تحقیق، بررسی اثر عصاره پوست انار بر عملکرد، خصوصیات لاشه، شاخص­های خونی، ریخت­شناسی روده باریک و ماندگاری گوشت جوجه گوشتی تغذیه شده با جیره بر پایه روغن کلزا بود. در این آزمایش از تعداد 120 قطعه جوجه خروس یک­روزه سویه راس در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تیمار و چهار تکرار استفاده شد. جیره­های آزمایشی شامل سطوح صفر، 300 و 600 میلی‌گرم در کیلوگرم عصاره پوست انار بود. تمامی جیره­ها در دوره آغازین دارای چهار درصد روغن کلزا و در دوره رشد و پایانی دارای شش درصد روغن کلزا بودند. تحلیل داده­ها نشان داد عصاره پوست انار بر صفات عملکردی شامل مصرف خوراک، وزن بدن و ضریب تبدیل خوراک اثر نداشت. سطح 600 میلی­گرم عصاره پوست انار در مقایسه با گروه شاهد سبب افزایش وزن نسبی بورس فابرسیوس (22/0 در برابر 11/0 درصد) و کاهش وزن نسبی چربی بطنی (92/0 در برابر 93/1 درصد)، کلسترول (95/147 در برابر mg/dL 78/155) و LDL (45/44 در برابر mg/dL36/53) پلاسمای خون شد (05/0>P). سطح 600 میلی­گرم عصاره پوست انار در مقایسه با گروه شاهد، فعالیت آنزیم­های لاکتات دهیدروژناز (1111 در برابر u/L2182) و آسپارتات آمینوترانسفراز (210 در مقابل u/L 239( خون را کاهش داد (05/0>P). کیفیت گوشت در دوره نگهداری (85/0 در برابر ng/g99/0)، ارتفاع پرز (1245 در برابر 1027 میکرومتر) و نسبت عمق کریپت به ارتفاع پرز (74/6 در برابر 05/5) ناحیه ژژنوم جوجه­های گوشتی تغذیه شده با سطح 600 میلی­گرم عصاره پوست انار در مقایسه با شاهد افزایش نشان داد (05/0>P). بنابراین افزودن عصاره پوست انار در سطح 600 میلی­گرم در کیلوگرم بدون تاثیر بر عملکرد سبب بهبود ماندگاری گوشت، ریخت­شناسی ژژنوم و کاهش لیپیدهای خون جوجه­های تغذیه شده با جیره حاوی روغن کلزا می­شود.

لینک ثابت مقاله

tags: ارتفاع پرز، عصاره پوست انار،، کلسترول، ژژنوم ، مالون دی آلدئید