ارزیابی اثر عصاره پوست انار بر عملکرد رشد، ریخت شناسی روده و کیفیت گوشت جوجه های گوشتی

نویسندگانسید همایون فرهنگ فر,ستاره عابدی,سید جواد حسینی واشان,سیداحسان غیاثی
نشریهنشریه علوم دامی (پژوهش و سازندگی)
شماره صفحات۱۱۵-۱۳۰
شماره سریال۳۵
شماره مجلد۱۳۴
نوع مقالهFull Paper
تاریخ انتشار۲۰۲۲
رتبه نشریهISI
نوع نشریهالکترونیکی
کشور محل چاپایران
نمایه نشریهisc

چکیده مقاله

ّذف اس ایی تحقیق، بزرسی اثز ػػارُ پَست اًار بز ػولکزد رضذ، ضاخعّای خًَی، ریخت ضٌاسی صصًَم ٍ کیفیت گَضت جَجِ گَضتی تغذیِ ضذُ با جیزُ حاٍی رٍغی سَیا بَد. تؼذاد 120 قطؼِ جَجِ گَضتی ًز سَیِ راس در قالب طزح کاهالً تػادفی با 3 تیوار، 4 تکزار ٍ 10 جَجِ در ّز تکزار، تَسیغ استفادُ ضذًذ. جیزُّای آسهایطی ضاهل سطَح غفز، 300 ٍ 600 هیلیگزم در کیلَگزم ػػارُ پَست اًار بَد. ػػارُ پَست اًار بز غفات ػولکزد رضذ ضاهل هػزف خَراک، ٍسى بذى ٍ ضزیب تبذیل خَراک در دٍرُّای آغاسیی ٍ پایاًی اثز ًذاضت ٍلی در دٍرُ رضذ سطَح 300 ٍ 600 ػػارُ پَست اًار باػث کاّص هػزف خَراک )اس 928 بِ 777 گزم( ٍ ضزیب تبذیل خَراک )اس 77/1 بِ 31/1 )ضذًذ )05/0>P .)درغذ ٍسًی سیٌِ اس 78/19 در ضاّذ بِ 59/21 در سطح 600 ػػارُ افشایص ٍ درغذ ٍسًی چزبی بطٌی اس 93/1 در ضاّذ بِ 27/1 در سطح 600 ػػارُ پَست اًار کاّص یافت )05/0>P .)سطح 600 ػػارُ پَست اًار باػث کاّص غلظت کلستزٍل )dl/68mg/183 بِ 15/137 ٍ ) LDL( dl/mg 63/95 بِ 93/32 ٍ )هیشاى فؼالیت آًشین آسپارتات دّیذرٍصًاس )l/8U/263 بِ 28/204 )در هقایسِ با ضاّذ ضذ. ضاخع ارتفاع پزس )اس 88/1026 بِ 12/1155ً ٍ )سبت ارتفاع پزس بِ ػوق کزیپت )اس 04/5 بِ 6/5 )در سطح 600 ػػارُ در هقایسِ با ضاّذ باالتز بَد. غلظت هالَىدیآلذئیذ گَضت در 15 ٍ 30 رٍس پس اس کطتار با افشایص ًسبت ػػارُ پَست اًار در هقایسِ با ضاّذ کاّص یافت. بٌابزایی یافتِّای هطالؼِ حاضز ًطاى داد کِ استفادُ اس سطح 600 هیلیگزم ػػارُ پَست اًار در جَجِّای تغذیِ ضذُ با رٍغی سَیا هیتَاًذ بِ کاّص لیپیذّای خَى ٍ بْبَد کیفیت گَضت ٍ ریخت ضٌاسی رٍدُ جَجِ گَضتی هٌجز ضَد.

لینک ثابت مقاله

tags: آؾپبضتبت آٔیٙٛتطا٘ؿفطاظ، اضتفبع پطظ، ضطیت تجسیُ ذٛضان، وّؿتطَٚ، ٔبِٖٛ زیآِسئیس