نویسندگان | حسین حمامی,مریم مظفرجلالی,محمود حاجیانی |
---|---|
همایش | هشتمین همایش ملی علوم علف های هرز ایران |
تاریخ برگزاری همایش | ۲۰۱۹-۰۸-۲۷ |
محل برگزاری همایش | مشهد |
شماره صفحات | ۰-۰ |
نوع ارائه | پوستر |
سطح همایش | داخلی |
چکیده مقاله
یکی از عوامل مهم آلودگی اکوسیستمهای آبی سموم کشاورزی هستند، که برای مقابله با آفات، علفهای هرز و بیماریهایگیاهی استفاده میشوند و دارای پیامدهای زیستی هستند. پاراکوات علفکشی بسیار پرمصرف میباشد که پس از ورود به سلول با تولید رادیکال فعال ایجاد آسیب به سلولهای گیاهی و جانوری میشود. لذا این مطالعه با هدف بررسی کارایی عصاره گیاه خرفه در حذف زیستی علفکش پاراکوات از محلولهای آبی انجام شد. جهت بررسی تاثیر غلظت عصاره گیاه خرفه در حذف پاراکوات غلظتهای مختلفی از این عصاره (2/0 ، 1/0 و 05/0 سی سی) به 10 سی سی محلول پاراکوات (1 سی سی پاراکوات 100پی پی ام+9 سی سی آب مقطر) اضافه شد. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت عصاره گیاهی، راندمان حذف پاراکوات افزایش یافت. به طوریکه میزان حذف پاراکوات در حضور غلظتهای 05/0، 1/0 و 2/0سی سی از عصاره به ترتیب از 08/0 درصد بدون عصاره به 78/8، 71/15 و 42/33 درصد رسید. بنابراین استفاده از عصاره گیاه خرفه میتواند بعنوان رویکردی محیط زیستی در جهت حذف علفکش پاراکوات از محلولهای آبی مورد توجه قرار گیرد.
کلیدواژهها: علفکش، علفهرز، غلظت