دانش و فن‌آوری زیستی تخم مرغ

ناشر : دانشگاه بیرجند
تعداد صفحات : ۳۵۰

تکامل زیستی، بایستی توانایی مقابله در برابر تغییرات فیزیکی، شیمیائی، میکروبی و حرارتی را پیدا کرده تا زمینه لازم برای رشد جنین را فراهم نماید. در فصل دوم نیز یافته­های جدید مربوط به ترکیبات ساختاری و ژنوم پوسته به همراه عوامل مؤثر بر شکل­گیری و نقش­های پوسته تشریح شده است. در فصل سوم به روند مصرف پوسته تخم­مرغ بعنوان منبع کلسیم و غشا پوسته تخم­مرغ بعنوان ترکیب زیستی مهم در تخلیه محتویات و پوسته آسیب دیده پرداخته شده است. فصول چهارم و پنجم نیز یافته­های علمی‌اخیر را در زمینه ترکیبات فعال زرده و سفیده تخم­مرغ ارائه داده است. در این فصول ترکیبات فعال ضدمیکروبی، ضدچسبندگی، ضداکسیدانی، افزاینده کلسترول خون[1]، بهبود دهنده سامآن‌هایمنی، ضد سرطانی، ضدفشار خون، ممانعت کننده فعالیت آنزیم پروتئاز، تولید پادتن و لیپیدهای عملکردی، اهمیت تخم و ترکیبات آن در سلامتی انسان و نقش آن‌ها در پیشگیری از بیماری­ها مورد بررسی قرار گرفته است. ترکیبات تخم­مرغ از جمله مهمترین ترکیبات حساسیت­زا بویژه برای نوزادان می‌باشد. در فصل ششم نیز اطلاعاتی در زمینه ترکیبات و مولکول­های شیمیائی حساسیت­زا و راهکارهای پیشگیری و درمانی بروز حساسیت ارائه شده است. توانایی تولید پروتئین­های جدید تخم­مرغ بعد از شناسایی روش­های تغییر ژنتیکی ژنوم تخم­مرغ[2] از سال 1990 فراهم شد. فصل هفتم نیز پیشرفت­های جدید در زمینه تولید پروتئین­های تخم­مرغ را تشریح می­نماید. با پیشرفت و تغییر در صنایع فرآوری تخم­مرغ، تکامل خوبی در فرآورده­های جانبی تخم­مرغ فراهم شده است. امروزه حدود 30 درصد کل تخم­مرغ­های تولیدی در مزارع تولیدی، به شکل فراوده­های جانبی تخم­مرغ به بازار عرضه می­شود. فصل هشتم نیز در مورد راهکارهای علمی‌و کاربردی افزایش کمی‌و کیفی تخم­مرغ را بررسی می­نماید. تحقیقات جدید در زمینه شناسایی نقش ترکیبات زیست فعال تخم­مرغ به منظور کمک به روش­های جدید افزایش تولید تخم­مرغ ارائه شده است. همچنین بخشی از اهمیت تخم­مرغ در سلامتی انسان و حیوانات و ترکیبات مؤثر مورد بحث، تجزیه و تحلیل است.

[1] -Hypercholesterolemic

[2] -Chicken genome