The effect of saffron extract consumption on some Inflammatory indices in young men after exercise activity

Authorsسعید ایل بیگی,محمد اسماعیل افضل پور,محمد یوسفی
Conference Titleهفتمین همایش ملی زعفران
Holding Date of Conference۲۰۲۴-۱۱-۱۳
Event Placeبیرجند
Page number۰-۰
PresentationPOSTER
Conference LevelInternal Conferences

Abstract

زمینه و هدف: از آنجا که زعفران دارای خواص بالقوهای همچون اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است، می تواند در تعدیل عوامل التهابی ناشی از فعالیت های شدید ورزشی، نقش داشته باشد. ازا ین رو، هدف از تحقیق حاضر، بررسی تاثیر کوتاه مدت - ( مصرف عصاره زعفران بر سطوح سرمی اینترلوکین 6 IL-6 (، عامل نکروزی تومور آلفا ) TNF-α ( و کورتیزول مردان جوان، بدنبال یک جلسه فعالیت ورزشی شدید بود. روش تحقیق: پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی بود . تعداد 42 نفر از دانشجویان پسر به صورت تصادفی به دو گروه )زعفران و دارونما( به طور مساوی تقسیم شدند. نمونه های خونی قبل و بلافاصله بعد از 03 دقیقه فعالیت شدید ) 58 درصد حداکثر ضربان قلب ذخیره( روی نوارگردان، اخذ گردید. پس از اتمام پیش آزمون، گروه زعفران به مدت 58 روز عصاره زعفران به میزان 233 میلی گرم و گروه دارونما به همان میزان نشاسته مصرف کردند. سپس همانند پیش آزمون، مجدداً دو نوبت نمونه گیری خون، قبل و بلافاصله بعد از فعالیت شدید گرفته شد. سطوح سرمی IL-6 و TNF-α با روش الایزا؛ و کورتیزول با روش رادیوایمونواسی ارزیابی گردید. نتایج با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس در 3/ سطح معنی داری 38 p≤ 3/ استخراج گردید. یافته ها: پس از اجرای پروتکل هوازی شدید، غلظت کورتیزول ) 35 p₌ ( و TNF-α 3/34( p₌ ( سرم در گروه مکمل زعفران به طور معنی دار کمتر از گروه دارونما بود؛ اما غلظت IL-6 سرم دو گروه =3/ تفاوت معنی دار آماری ) 24 p ( نداشت. نتیجه گیری: مصرف کوتاه مدت زعفران قبل از فعالیت های شدید، میتواند رهاسازی برخی از شاخصهای التهابی و کورتیزول را تعدیل کرده و برای ورزشکاران درگیر در فعالیتهای شدید، مطلوب باشد.

Paper URL

tags: فعالیت ورزشی، مکمل زعفران، سایتوکاین ها، هورمون های استرس.