| Authors | سعید ایل بیگی,زهره تراب بیگی,مرضیه ثاقب جو,مژگان جعفری |
| Journal | پژوهش در تغذیه ورزشی |
| Page number | 13-23 |
| Serial number | ۳ |
| Volume number | ۲ |
| Paper Type | Full Paper |
| Published At | ۲۰۲۵ |
| Journal Type | Typographic |
| Journal Country | Iran, Islamic Republic Of |
Abstract
هدف : هدف از پژوهش حاضر بررسی تأثیر مصرف دو هفته مکمل ال -کارنی تی ن بر سطوح سرمی ظرفیت
آنتی اکسیدانی تام و مالون دی آلدئی د متعاقب فعالیت هوازی شدی د در دختران کاراته کا بود.
روش شناسی: این مطالعه تصادفی یک سوکور کنترل شده با دارونما رو ی ۲۱ کاراته کای زن انجام شد که به دو
گروه دریافتکننده ی روزانه ۲ گرم ال-کارنی ت ین )۱۴ روز( یا دارونما ی نشاسته تقسیم شدند. پیش از مداخله max₂VO
و شاخص های استرس اکس یدات یو )MDA/TAC )ارزیابی شدند. در روز پانزدهم پس از خون گی ری ناشتا، تست
استقامت ی اجرا و خون گیری در چهار بازه )پی ش تست، ۵دقیقه، ۲ساعت، ۲۴ساعت پس تست( انجام شد. تحلیل دادهها
با ANOVA اندازه گیر ی مکرر )24v SPSS، 0.05=α )صورت گرفت.
یافته ها: مصرف دو هفته ای ال-کارن یت ین موجب افزایش معنادار TAC نسبت به گروه پالسبو در زمان های قبل از
فعالیت )۰.۰۵<p )و ۲۴ ساعت پس از فعال ی ت )۰.۰۵<p )شد. همچنین در گروه ال-کارنی تین، سطح TAC در تمامی
اندازه گیری های پس از فعالیت نسبت به خط پایه افزایش چشمگ یری داشت )۰.۰۰۱< p )و سطح MDA۲۴ ساعت
پس از فعالیت به طور معناداری کمتر از گروه پالسبو بود )۰.۰۰۱< p، ۳.۳۶t)=.
نتیجه گی ری: دو هفته مصرف ال کارنی تی ن باعث حفظ ظرفیت آنت یاکسی دانی باالتر و کاهش پراکسی داسی ون چربی ها
پس از فعالت هواز ی شدید در دختران کاراتهکار شد. این مکمل میتواند در مدیریت استرس اکسی دات یو ناش ی از
تمرین شدید مؤثر باشد.
Paper URL