CV


Majid Jami Al-Ahmadi

Majid Jami Al-Ahmadi

Professor

عضو هیئت علمی تمام وقت

Faculty: Agriculture

Department: Plant Production and Genetics

Degree: Ph.D

CV
Majid Jami Al-Ahmadi

Professor Majid Jami Al-Ahmadi

عضو هیئت علمی تمام وقت
Faculty: Agriculture - Department: Plant Production and Genetics Degree: Ph.D |

تاثیر اسموپرایمینگ و تنش شوری بر شاخص های جوانه زنی بذر کینوا

Authorsمحمود مشاوری نیا,سهیل پارسا,سهراب محمودی,مجید جامی الاحمدی
Conference Titleدهمین همایش سراسری محیط زیست، انرژی و منابع طبیعی پایدار
Holding Date of Conference2020-07-07
Event Placeتهران
Page number0-0
PresentationPOSTER
Conference LevelInternal Conferences

Abstract

کینوا بانام علمی Chenopodium quinoa Willd یک گیاهی دولپه، یکساله بوده و به مادر دانه ها معروف است. این گیاه دارای سیستم ریشه ای قوی بوده و نسبت به استرس خشکی مقاوم می باشد. ازآنجاکه بخش عظیمی از زمین های زراعی ایران در مناطق خشک و نیمه خشک قرار دارند، بحث خشکی، شوری، دما و تنش های حاصل از آنها در رشد گیاهان این مناطق دارای اهمیت می باشد. استفاده از روش های مناسب برای آماده سازی بذر در مقابل شرایط نامطلوب، به عنوان راهکاری جهت کاهش اثرات منفی تنش های محیطی بر گیاه و بهبود عملکرد به شمار می رود. یکی از روش هایی که امروزه توجه ویژه ای به آن شده، تکنیک پرایمینگ بذر است. برای بررسی اثرات اسموپرایمینگ بر بهبود استقرار گیاهچه پنیرباد در شرایط تنش شوری آزمایشاتی در بخش آزمایشگاه دانشگاه بیرجند در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار اجرا شد. فاکتورهای آزمایش شامل اسموپرایم به مدت 1/5ساعت ساعت با استفاده از نمک نیترات پتاسیم، در پنج سطح (شاهدخشک (عدم پرایم)، 0، 0/5، 1 و 1/5 درصد تنش تنش شوری در چهار سطح 0 عدم تنش 4، 8، 12 دسی دسی زیمنس بر متر ، در ژرمیناتور با دمای متناوب 25 درجه سانتیگراد اجرا شد. اثر اثر متقابل اسموپرایمینگ و تنش شوری بر روی تمامی صفات به جز میانگین زمان جوانه زنی که در سطح احتمال 5 درصد معنی شد، در سطح 1 درصد معنی دار شد.

Paper URL