تاثیر شوری و pH خاک بر میزان دانه سفیدی انار پس از برداشت(صفحه ۲۰۴)

Authorsمحمدحسن سیاری زهان,مهدی جهانی,مهدی خیاط,فرید مرادی نژاد,محمد رضا میرزایی
Conference Titleنخستین همایش ملی فناوری تولید و پس از برداشت گیاهان باغی (مجازی)
Holding Date of Conference۲۰۲۲-۰۵-۲۵
Event Placeبیرجند
Page number۰-۰
PresentationPOSTER
Conference LevelInternal Conferences

Abstract

انار تولیدی ایران به علت کیفیت، زیبایی ظاهری و رنگ درخشان پوست و آریل از نظر صادرات به خارج از کشور و از نظر اقتصادی در بین محصولات کشاورزی، دارای اهمیت فراوان است. اما اخیراً کاهش کیفیت میوه به دلایلی عامل محدود کننده صادرات آن شده است. که در این بین عارضه دانه سفیدی یکی از مسایل مهم میباشد که تاکنون راهکار قطعی و روشنی به منظور کاهش آن ارایه نشده است. بنابراین خاک بر میزان دانه سفیدی انار پس از برداشت در قالب طرح کاملاً تصادفی طراحی شد. pH پژوهش حاضر به منظور بررسی تأثیر شوری و به منظور اجرای آزمایش سه باغ مختلف از نظر دانه عارضه سفیدی )باغات با درصد آسیب بالا، متوسط و کم( در شهرستان فردوس استان pH و شوری خاک اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که باغات با عارضه کم دانه سفیدی دارای pH خراسان جنوبی انتخاب شد. و شاخصهای اگر چه با )ECe بالاتری داشتند. در مورد هدایت الکتریکی عصاره خاک )شوری خاک یا pH کمتری بودند و باغ با عارضه دانه سفیدی زیاد افزایش شوری، دانه سفیدی انار افزایش یافته است ولی معنی دار نشد. به طور کلی میتوان نتیجه گرفت که عارضه دانه سفیدی انار متأثر از بالا و شور بیشتر مشاهده شد.

Paper URL

tags: آریل، عارضه سفیدشدگی آریل، میوههای گرمسیری، هدایت الکتریکیپ