نویسندگان | سید همایون فرهنگ فر,علی کاظمی,فرید مرادی نژاد,مهدی خیاط |
---|---|
همایش | اولین همایش ملی عناب |
تاریخ برگزاری همایش | ۲۰۱۹-۰۸-۲۵ |
محل برگزاری همایش | بیرجند |
شماره صفحات | ۰-۰ |
نوع ارائه | پوستر |
سطح همایش | داخلی |
چکیده مقاله
در این پژوهش اثر زمان برداشت، نوع خشک کن و دمای خشک کن بر خصوصیات فیزیکی و کیفیت ظاهری میوه عناب مورد بررسی قرار گرفت. این تحقیق بصورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه فاکتور شامل زمان برداشت میوه تازه عناب )رسیده ترد و رسیده کامل(، نوع خشک کن )آون و خشک کن الکتریکی( و دمای خشک کردن ) 44 12 درصد( و / و 06 درجه سانتی گراد( با 4 تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که بیشترین مقادیر قابلیت جذب دوباره آب ) 22 30 درصد( میوه عناب در زمان برداشت رسیده ترد )نیمه قرمز( بدست آمد، در حالی که بیشترین مدت / چروکیدگی ) 04 03/ 44 ساعت( مربوط به زمان برداشت رسیده کامل بود. مدت زمان لازم برای خشک شدن ) 12 / زمان خشک شدن ) 54 25 درصد( در عناب های خشک شده در آون نسبت به خشک کن الکتریکی بیشتر بود. / ساعت( و میزان چروکیدگی ) 04 22 درصد(، در میوه های خشک / 02 ساعت( و مقدار چروکیدگی بیشتر ) 46 / مدت زمان لازم بیشتر برای خشک شدن ) 35 شده در دمای 44 درجه سانتی گراد بدست آمد. به طور کلی می توان چنین بیان کرد که از لحاظ خوراکی و خواص ظاهری زمان برداشت رسیده کامل )قرمز کامل(، خشک کن الکتریکی و دمای 44 درجه سانتی گراد موجب شدند که میوه عناب خشک شده از کیفیت مطلوب تری برخوردار باشند.
کلید واژه ها: آون، خشک کن الکتریکی