تأثیر ماده آلی و درصد رطوبت اشباع خاک بر میزان دانه سفیدی انار پس از برداشت(صفحه ۱۹۹ کتابچه)

نویسندگانمحمدحسن سیاری زهان,مهدی جهانی,مهدی خیاط,فرید مرادی نژاد,محمد رضا میرزایی
همایشنخستین همایش ملی فناوری تولید و پس از برداشت گیاهان باغی (مجازی)
تاریخ برگزاری همایش۲۰۲۲-۰۵-۲۵
محل برگزاری همایشبیرجند
شماره صفحات۰-۰
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

در دهه اخیر عارضه سفیدشدگی آریل دانه انار موجب کاهش شدید کیفیت و بازارپسندی میوه انار شده و خسارت قابل توجهی را به تولید کنندگان و مصرف کنندگان آن وارد نموده است. در همین راستا، برای شناسایی عوامل مؤثر بر این عارضه، پژوهشی به منظور بررسی تأثیر ماده آلی و درصد رطوبت اشباع خاک بر میزان دانه سفیدی انار پس از برداشت در قالب طرح کاملاً تصادفی طراحی شد. به منظور اجرای آزمایش سه باغ مختلف از نظر دانه عارضه سفیدی )باغات با درصد آسیب بالا، متوسط و کم( در شهرستان فردوس استان خراسان جنوبی انتخاب شد و میزان ماده آلی و درصد رطوبت اشباع خاک اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که درصد رطوبت خاک و میزان نگهداری رطوبت خاک در منطقه باغستان فردوس )عارضه دانه سفیدی کم( نسبت به سایر مناطق بیشتر بود. میزان ماده آلی خاک در منطقه باغستان فردوس )عارضه دانه سفیدی کم( نسبت به سایر مناطق بیشتر بود. به طور کلی میتوان نتیجه گرفت که عارضه دانه سفیدی انار متأثر از ماده آلی و درصد رطوبت اشباع خاک میباشد و این عارضه در خاکهای با میزان ماده آلی کم و خشک بیشتر مشاهده شد.

لینک ثابت مقاله

کلید واژه ها: انار، پس از برداشت، دانه سفیدی