نویسندگان | مریم مودی,محبوبه سادات حسین زاده |
---|---|
همایش | دومین کنفرانس بین المللی گیاهان دارویی، کشاورزی ارگانیک، مواد طبیعی و دارویی |
تاریخ برگزاری همایش | ۲۰۱۹-۰۳-۱۳ |
محل برگزاری همایش | مشهد |
شماره صفحات | ۰-۰ |
نوع ارائه | پوستر |
سطح همایش | داخلی |
چکیده مقاله
با توجه به روند روز افزون اقبال مردم به سوی غذاهای ارگانیک و رژیم های گیاهخواری درکشورمان، در این مطالعه رویکردهای مثبت و منفی آن بر روی بدن انسان، جوامع بشری، محیط زیست و همچنین سازگاری های آناتومیکی بدن انسان با این نوع رژیم غذایی پرداخته شده است. رژیم غذایی گیاهخواری بخاطر میزان بالای فیبر، فولیک اسید، ویتامین C، انتی کسیدان، ویتامین E، پتاسیم، منیزیم و مقادیر زیادی موادشیمیایی گیاهی و چربی های غیر اشباع فواید فراوانی برای سلامتی داردمتعاقبا. افرادی که دارای رژیم غذایی گیاهخواری هستند دارای ظاهری باریکتر، کلسترول خون پایین تر، فشارخون پایین تر، در معرض خطر کمتر چاقی، دیابت نوع دوم، برخی سرطان ها و بیماری های قلبی هستند. البته از سویی دیگر، حذف همه محصولات حیوانی از رژیم غذایی باعث افزایش ریسک کمبودهایی در مورد ریزمغذی های مهم شامل ویتامین B12، ویتامین D، کلسیم، امگا 3 می شود. گاهی کمبودهای آهن و روی نیز مشاهده می شود. از نظر آناتومیکی، برخی محققان شواهدی را به عنوان خاستگاه گیاه خواری انسان از جمله نوع دندان ها، روده طویلتر، ماهیچه های ماضغه ای قویتر مطرح کرده اند. از منظر بهداشتی و سلامت، آنچه واضح و روشن است در جامعه امروز فعالیت های بدنی کمتر و غذاهایی با محتوای چربی و کلسترول بیشتر، افزودنی های مضر، بشر را در معرض بیماری های خطرناک زیادی قرار داده است. از بعد محیط زیستی، دامداری های صنعتی فشار عظیمی به محیط زیست وارد می کند بطوریکه فرسایش خاک حاصل چرای بیش از حد حیوانات یا کاشت و برداشت علوفه مورد نیازدام داران باعث از بین رفتن سالانه حجم عظیمی از مراتع می شود و همچنین تاثیر عظیمی بر افزایش گازهای گلخانه ای، از بین رفتن جنگل ها، کاهش منابع آبی، گرم شدن کره زمین و....نیز دارد. بدیهی است افزایش اقبال به رژیم های غذایی مبتنی بر گیاهان می تواند راه حلی مناسب در جهت کاهش بیماری ها و افزایش سلامت جوامع انسانی و از سویی حفظ محیط زیست و تنوع زیستی، کاهش اثرات آلاینده های زیست محیطی باشد.
کلیدواژهها: گیاه خواری، بیماریها، تغذیه، جوامع بشری