تاثیر مصرف کوتاه مدت چای سبز بر هزینه ی سوخت و سازی و اکسایش سوبسترا حین تمرین حاد با شدت Fatmax در مردان سالم دارای اضافه وزن یا چاق

Authorsمهدی مقرنسی,عالیه باغبانی,محمد اسماعیل افضل پور,محسن محمدنیااحمدی
Journalسوخت و ساز و فعالیت ورزشی
Page number۳۳-۴۴
Serial number۱۳
Volume number۳
Paper TypeFull Paper
Published At۲۰۲۳
Journal GradeScientific - research
Journal TypeElectronic
Journal CountryIran, Islamic Republic Of
Journal Indexisc

Abstract

هدف: اخیرا بررسی مصرف مکمل هایی که بتوانند در کنار فعالیت ورزشی، اکسیداسیون چربی را تسهیل کنند، مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر مصرف کوتاه مدت چای سبز بر هزینه ی سوخت و سازی و اکسایش سوبسترا حین تمرین حاد با شدت Fatmax در مردان سالم دارای اضافه وزن یا چاق بود. روش کار: آزمودنی های این پژوهش 15 نفر مرد دارای اضافه وزن و سالم (میانگین وزن 65/10± 68/84 65/10، میانگین سن 05/8± 31/36 05/8، میانگین شاخص توده بدنی 67/2± 50/28 بودند که در یک گروه به صورت متقاطع مورد بررسی قرار گرفتند. از یک آزمون درجه بندی شده مشتمل بر راه رفتن و دویدن بر روی نوارگردان استفاده گردید. دستگاه های مربوطه به آزمودنی متصل شده و در جریان اجرای پروتکل، شاخص RER توسط دستگاه گارآنالایزر و ضربان قلب تمرین با استفاده از ضربان سنج نصب شده روی نوار گردان کنترل شد. شرکت کنندگان پس از مرحله ی اول اجرای پروتکل به مدت یک هفته، روزی دو نوبت چای سبز ( 1000 میلی گرم در روز مصرف) کردند و برای نوبت دوم به آزمایشگاه آمدند. پس از آن به مدت یک هفته دارونما روزانه در دو نوبت مصرف نموده و برای نوبت سوم در آزمایشگاه حاضر شدند. برای هر فرد، میزان حداکثر اکسیداسیون چربی(MFO) و شدتی از فعالیت که MFO در آن رخ میدهد (Fatmax) تعیین گردید. نتایج با استفاده از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح معنی داری 05/0p≤ استخراج گردید. یافته ها: بین میانگین اکسیژن مصرفی (10/0=p)، نسبت تبادل تنفسی (60/0=p) و انرژی مصرفی (51/0=p) در سه مرحله تحقیق تفاوت معنی داری وجود نداشت. اما میانگین اکسیداسیون چربی بین سه مرحله از تفاوت معنی داری )04/0(p= برخوردار بود، بگونه ای که اکسیداسیون چربی پس از مصرف دارونما نسبت به حالت پایه، به طوری معنی دار پایین تر بود (01/0=p)، اما بین حالت پایه با مصرف چای سبز (34/0=p) و دارونما (07/0=p) تفاوت معنی داری مشاهده نشد. نتیجه گیری: مصرف کوتاه مدت چای سبز با دوز 1000 میلی گرم در روز نمی تواند بر اکسیداسیون چربی و کاهش وزن افراد دارای ضافه وزن و چاق موثر باشد.

Paper URL

tags: چای سبز، فعالیت ورزشی، Fatmax، انرژی مصرفی، اکسیداسیون چربی