تمرینات ورزشی و آدیپوکاین ها

ناشر : سخنوران
شابک : 978-622-215883-5
یکی از علل اصلی و مهم مرگ و میر در دنیا (خصوصا در کشورهای جهان سوم و از جمله ایران) بیماری های قلبی- عروقی و سکته قلبی است. سکته قلبی در اثر تنگی شدید و انسداد عروق تغذیه کننده عضله قلب (عروق کرونر) به وجود می‌آید. علت اصلی و مهم تنگی و انسداد عروق کرونر قلب، سفت و سخت شدن جدار عروق کرونر یا تصلب شرائین است و عوامل موثر و مساعدکننده بیماری های عروق کرونر: افزایش چربی های مضر خون (LDL-C، VLDL-C) افزایش فشارخون، مصرف سیگار، عدم تحرک، بیماری قند، چاقی- فشارهای روانی و وراثت می‌باشند. پژوهش ها نشان داده‌اند که فعالیت های بدنی و ورزشی مناسب و طولانی مدت در کاهش اختلالات بیماری های قلبی-عروقی دخالت دارند و میزان مرگ و میر در اثر سکته قلبی در میان ورزشکاران 25 درصد کمتر از افراد غیرورزشکار و عادی می‌باشد. لذا نویسندگان در این کتاب، ابتدا به معرفی شاخص‌های قلبی- عروقی سنتی(قدیمی) پرداخته‌اند و سپس عوامل قلبی- عروقی جدید را معرفی نمودند و سرانجام پیشینه پژوهش های مرتبط با تاثیر تمرینات گوناگون ورزشی و مصرف برخی گیاهان دارویی و مکمل ها بر این دو دسته از عوامل قلبی- عروقی گزارش نمودند، تا هم گام مؤثری جهت ارتقای دانش افراد جامعه به جهت پیشگیری، کنترل و درمان بیماری های قلبی- عروقی و سلامت باشد و هم پیشینه‌های پژوهشی قابل دسترس برای پژوهشگران فیزیولوژی ورزشی و محققین علوم زیستی در خصوص موضوعات علمی مرتبط با دستگاه قلبی-عروقی باشد.