نویسندگان | فرید مرادی نژاد,اسما حیدری,الهام انصاری فر |
---|---|
همایش | نخستین همایش ملی فناوری تولید و پس از برداشت گیاهان باغی (مجازی) |
تاریخ برگزاری همایش | ۲۰۲۲-۰۵-۲۵ |
محل برگزاری همایش | بیرجند |
شماره صفحات | ۰-۰ |
نوع ارائه | سخنرانی |
سطح همایش | داخلی |
چکیده مقاله
به منظور بررسی بهینه سازی آریل انار در رقم شیشه کپ آزمایشی در قالب طرح فاکتوریل بر پایه طرح کامل تصادفی در سال 1399 در آزمایشگاه فیزیولوژی باغبانی واقع در دانشکده کشاورزی بیرجند طراحی و اجرا شد. فاکتورهایی این آزمایش، زمان فراصوت و نوع بستهبندی (زمان تیمار در 3 سطح 5، 10 و 15دقیقه و نوع بستهبندی در 2 سطح وکیوم و اتمسفر منفعل) به همراه تیمار شاهد (بدون فراصوت و بدون بسته بندی) بود و فاکتور دیگر زمان اندازهگری (روز 0، 7 و 14) در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که ترکیب امواج فراصوت و بستهبندی وکیوم منجر به بهبود کیفیت آریل انار شد بطوری که میزان افت وزن میوه، درصد پوسیدگی و مولفه a نمونههای آریل در سطح مطلوب حفظ شدند. با این حال در بین تیمارها، بهترین نتیجه از تیمار بستهبندی با وکیوم و 10 دقیقه فراصوت حاصل شد؛ زیرا این تیمار توانست میزان افت وزن آریلهای انار را در روز 7 و 14 کنترل کند و همچنین کمترین درصد پوسیدگی از تیمار بستهبندی با وکیوم و 10 دقیقه فراصوت به دست آمد. بستهبندی وکیوم به دلیل اثرات تخریبی کم بر آریل انار میتواند جایگزین مناسبی برای سایر فرایندها باشد، هرچند مطالعات بیشتری در زمینه بهینهسازی شرایط فرایند ضروری به نظر میرسد.
کلیدواژهها: آریل، بستهبندی وکیوم، فساد، کاهش وزن