اثر محلولپاشی برگی عناصر کم مصرف آهن و روی بر عملکرد و خصوصیات کیفی میوه آلبالو ( Prunus cerasus L. )

نویسندگانفرید مرادی نژاد,مهدی قسمتی
نشریهآب و خاک
شماره صفحات۳۱۱-۳۲۲
شماره سریال۳۳
شماره مجلد۲
نوع مقالهFull Paper
تاریخ انتشار۲۰۱۹
رتبه نشریهعلمی - پژوهشی
نوع نشریهچاپی
کشور محل چاپایران
نمایه نشریهisc

چکیده مقاله

آلبالو یکی از محصولات مهم و استراتژیک در منطقه خراسان رضوی است که تغذیه مناسب این گیاه میتواند سبب بهبود عملکررد گرردد در ایرن پژوهش تأثیر محلولپاشی سه سطح کلات آهن و سولفات روی )صفر، 2 و 4 گرم در لیتر( به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصرادفی بر برخی از ویژگیهای کمی و کیفی میوه آلبالو شامل وزن تازه میوه، درصد ماده خشک، عملکرد، مواد جامد محلول، اسیدیته، آنتیاکسیدان کل میروه و کلروفیل a ، b و کل، و غلظت آهن و روی در برگ مورد مطالعه قرار گرفت نتایج نشان داد سطوح مختلف کلات آهن، سولفات روی و اثر متقابل آنهرا سبب افزایش وزن تازه میوه، درصد ماده خشک، عملکرد میوه و صفات کلروفیل گردید بطوریکه سطوح 4 گرم در لیتر از کرلات آهرن موجرب افرزایش معنیدار در میزان وزن تر، عملکرد و کلروفیل ، 4 گرم در لیتر از سولفات روی موجب افزایش معنیدار در میزان وزن تر و مراده خشرک ، همینرین اثرر متقابل این دو تیمار باعث افزایش میزان عملکرد شد علاوه بر آن مقدار مواد جامد محلول، آنتیاکسیدان کل و غلظت آهن برگ نیز فقر تحرت ترأثیر سطوح مختلف کلات آهن قرار گرفت که با افزایش سطوح محلولپاشی صفات مورد مطالعه بهبود یافتند محلولپاشی با سولفات روی توانسرت غلظرت روی در برگ را افزایش دهد اما اسیدیته آب میوه تحت تأثیر هیچ یک از تیمارها قرار نگرفت نتایج نشان داد که سطوح مختلف سولفات روی در تمامی صفات کمی میوه آلبالو، نسبت به کلات آهن اثر بهتری داشته است هرچند این مقدار تفاوت چشمگیری نسبت به تیمار کلات آهن نداشت محلولپاشی با کلات آهن تأثیر معنیداری بر صفات کیفی میوه از جمله مواد جامد محلول و آنتی اکسیدان کل داشت علاوه بر این مصرف همزمران کرلات آهرن و سولفات روی نسبت به مصرف جداگانه آنها اثر بهتری بر صفات کمی و کلروفیل برگ درخت آلبالو داشت بطوریکه بهترین نتیجه از تیمرار 4 گررم در لیتر کلات آهن به همراه 4 گرم در لیتر سولفات روی حاصل شد.

tags: آنتی اکسیدان، درصد ماده خشک، عملکرد، کلروفیل، مواد جامد محلول