تعیین ارزش غذایی و کیفیت علوفه گیاه جاشیر( Prangos ferulaceae) در سه مرحله مختلف فنولوژی در مراتع ییلاقی شهرستان کهگیلو یه

نویسندگانخدیجه کرمی بی زلیخائی,محمد ساغری,ذبیح الله محمدی,بهروز خلیل طهماسبی
همایشدومین همایش ملی مدیریت پرورش دام و طیور با محوریت چالش های پرورش گوسفند و بز
تاریخ برگزاری همایش۲۰۱۳-۰۹-۰۷
محل برگزاری همایشکرمان
شماره صفحات۰-۰
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

شناسایی کیفیت علوفه و ارزش غذایی گیاهان به دلیل اهمیت آن در تغذیه دام کمک موثری در توصیف جیره غذایی دامها می نماید. در این پژوهش، ارزش غذایی گونه جاشیر( Prangos frulaceae) در سه مرحله فنولوژی(رشد رویش، گلدهی و بذر دهی) بررسی شد. جمع آوری نمونه ها در قالب طرح آزمایش کاملا تصادفی شامل سه تیمار (سه مرحله فنولوژی) و چهار تکرار بود. نمونه پس از جمع آوری خشک و آسیاب شده و جهت تعیین درصد پروتئین خام( ) ، چربی خام( ) ، الیاف نامحلول در شوینده خنثی( ) و .... به آزمایشگاه ارسال گردید. برای تجزیه آماری از نرم افزار SAS و برای مقایسه میانگینها از آزمون توکی استفاده شد. ترسیم نمودارها نیز با استفاده از برنامه اکسل انجام گردید. نتایج نشان داد که با پیشرفت مرحله رویش میزان پروتئین خام کاهش در صورتیکه میزان الیاف نامحلول افزایش یافته است.

لینک ثابت مقاله

کلیدواژه‌ها: کیفیت علوفه، جاشیر( Prangos frulaceae) ، مراحل فنولوژی