تأثیرضایعات میوه پرتقال بر روی مدیریت و پایداری خاک و حفاظت محیط زیست

Authorsمحمدحسن سیاری زهان,قدسیه صالحی طبس,علی ایزانلو
Conference Titleاولین همایش ملی فناوری های نوین در محیط زیست و توسعه پایدار با رویکرد کرونا و محیط زیست
Holding Date of Conference۲۰۲۱-۰۹-۱۵
Event Placeبیرجند
Page number۰-۰
PresentationPOSTER
Conference LevelInternal Conferences

Abstract

مدیریت و پایداری خاک باعث حفاظت محیط زیست می شود ماده آلی خاک به دلیل اینکه خصوصیات شیمیایی، فیزیکی، بیولوژیکی خاک را شدیداً تحت تأثیر قرار می دهد؛ یکی از شاخص های مهم کیفیت خاک محسوب می شود. حفظ مقدار مطلوب ماده آلی در خاک، یکی از اساسی ترین اصول کشاورزی پایدار است به منظور بررسی تأثیر ضایعات میوه پرتقال بر روی خواص شیمیایی خاک، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی، شامل 4 تیمار در 3 تکرار روی خاک روستای بیدخت در استان خراسان جنوبی صورت گرفت. تیمار های این آزمایش شامل T1: شاهد (بدون ضایعات میوه پرتقال )، T2: 100 گرم ضایعات میوه ، T3: 200 گرم ضایعات میوه و T4: 300 گرم ضایعات میوه بود. خصوصیات شیمیایی خاک شامل اسیدیته خاک (pH)، هدایت الکتریکی (EC) و ماده آلی خاک مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد که ضایعات میوه پرتقال در خاک باعث افزایش معنی دار pH، EC و ماده آلی خاک نسبت به شاهد در سطح احتمال 5 درصد گردید و همچنین مشخص شد که بیشترین همبستگی بین ماده آلی و هدایت الکتریکی خاک وجود داشته است. لذا ضایعاتی مثل پرتغال موجب افزایش شوری خاک و بالا بردن واکنش خاک می شود

Paper URL

tags: ایعات میوه پرتقال، خصوصیات شیمیایی خاک، اسیدیته، هدایت الکتریکی، ماده آلی