CV Personal Website


Mohammad Hassan Sayyari Zahan

Mohammad Hassan Sayyari Zahan

Associate Professor

Faculty: Agriculture

Department: Plant Production and Genetics

Degree: Ph.D

Birth Year: 1346

CV Personal Website
Mohammad Hassan Sayyari Zahan

Associate Professor Mohammad Hassan Sayyari Zahan

Faculty: Agriculture - Department: Plant Production and Genetics Degree: Ph.D | Birth Year: 1346 |

تأثیر فعالیت ریشه زعفران و سطوح کود حیوانی بر فراهمی عناصر غذایی در خاک

Authorsمحمدحسن سیاری زهان,مجید جامی الاحمدی,یاسین هلال بیکی
Journalپژوهش های زعفران
Page number269-282
Serial number۶
Volume number۲
Paper TypeFull Paper
Published At۲۰۱۹
Journal GradeISI
Journal TypeElectronic
Journal CountryIran, Islamic Republic Of
Journal Indexisc

Abstract

چکیده فراهمی عناصر غذایی در محیط ریشه گیاه و بهبود وضعیت فیزیکی خاک با استفاده صحیح و مقدار کافی از کود حیوانی میتواند موجب بهبود عملکرد زعفران شود. این مطالعه در نهالستان دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار 1393 اجرا شد. تیمارها شامل شاهد )عدم کاربرد کود(، 40 و 80 تن در هکتار، - تکرار در گلدانهای 25 کیلویی خاک در سال 1394 کاربرد تلفیقی 40 تن کود دامی در هکتار + 100 درصد کود شیمیایی و 80 تن کود دامی در هکتار + 100 درصد کود شیمیایی )بر اساس آزمون خاک(، کاربرد فقط کود شیمیایی و اعمال تیمارها درخاک با شرایط مشابه بدون کشت گیاه زعفران بود. نمونهبرداری خاک در سال دوم پس از گلدهی و اندازهگیری عناصر انجام شد. نتایج نشان داد که اثر ساده کودهای دامی و شیمیایی برمیزان فسفر و پتاسیم قابل 763 میلیگرم / 9 و 13 / جذب خاک تحت کشت زعفران معنیدار بود و بیشترین میزان فسفر و پتاسیم قابل جذب )به ترتیب، 62 درکیلوگرم خاک( ازمصرف 80 تن کود دامی درهکتاربدست آمد. همچنین نتایج نشاندهنده تأثیرمعنیدار اثر متقابل کودهای شیمیایی و دامی بر غلظت آهن قابل جذب درخاک تحت کشت زعفران بود. افزایش غلظت فسفر و پتاسیم و کاهش غلظت آهن در خاک تحت کشت زعفران بیانگر فعالیت ریشه گیاه زعفران میباشد که میتواند نقش مؤثری در فراهمی عناصر غذایی داشته باشد.

Paper URL