اثر بافت دان و زایلاناز بر وزن نسبی بخش‌های مختلف دستگاه گوارش جوجه‌های گوشتی تغذیه شده با جیره‌های بر پایه گندم

نویسندگانسیدمحمد حسینی,نسرین میلویش,کامران بهرامپور
همایشدومین همایش بین المللی و سومین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
تاریخ برگزاری همایش۲۰۱۹-۰۳-۰۶
محل برگزاری همایشجیرفت
شماره صفحات۰-۰
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

این آزمایش به منظور مطالعه اثر بافت دان و آنزیم زایلاناز بر وزن نسبی بخش‌های مختلف دستگاه گوارش جوجه‌های گوشتی تغذیه شده با جیره بر پایه گندم-سویا، آزمایشی انجام شد. تعداد 240 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس 308، در قالب طرح کاملا تصادفی بصورت یک آزمایش فاکتوریل 2 × 3 شامل سه نوع بافت دان (آردی، کرامبل و پلت) و دو سطح آنزیم زایلاناز (بدون یا با آنزیم) با 6 تیمار 4 تکرار و 10 قطعه در هر تکرار مورد استفاده قرار گرفت. جیره ها برای دو دوره رشد (0 تا 21 روزگی) و پایانی (22 تا 42 روزگی) تنظیم شد. نتایج نشان داد بافت دان و آنزیم زایلاناز بر وزن نسبی پیش معده، ژوژنوم، دئودنوم و ایلئوم جوجه¬های گوشتی اثر معنی¬داری نداشت (05/0<P). با این حال، وزن نسبی سنگدان جوجه¬های تغذیه شده با جیره پلت و کرامبل بطور معنی¬داری در مقایسه با تیمارهای تغذیه شده با جیره آردی، بیشتر بود (01/0>P).

لینک ثابت مقاله

کلیدواژه‌ها: بافت دان، جوجه گوشتی، زایلاناز، گندم، وزن نسبی دستگاه گوارش