نویسندگان | سیدمحمد حسینی,زهرا تهامی,مصیب شلایی |
---|---|
همایش | هشتمین کنگره علوم دامی ایران |
تاریخ برگزاری همایش | ۲۰۱۸-۰۸-۲۸ |
محل برگزاری همایش | سنندج |
شماره صفحات | ۰-۰ |
نوع ارائه | پوستر |
سطح همایش | داخلی |
چکیده مقاله
100 و 200 گرم در تن( در دوره اول پرورش و کل دوره پرورش ، به منظور مقایسه اثر استفاده از سطوح مختلف عصاره گیاهان دارویی ) 50 - بر عملکرد جوجههای گوشتی دو آزمایش بطور جداگانه طراحی گردید. در آزمایش اول مکمل مورد استفاده در طی کل دوره پرورش ) 42 1 روزگی( مورد استفاده جوجههای گوشتی قرار گرفت و در هر - 1 روزگی( و در آزمایش دوم مکمل مورد استفاده در دوره اول پرورش ) 10 دو آزمایش صفات عملکردی در سن 42 روزگی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد مصرف خوراک در هیچکدام از آزمایشها تحت تأثیر معنیدار عصاره گیاهان دارویی قرار نگرفت. در رابطه با افزایش وزن بدن جوجههای گوشتی نتایج نشان داد استفاده از 100 گرم در تن عصاره گیاهان دارویی در کل دوره پرورش و همچنین استفاده از 100 و 200 گرم در تن عصاره گیاهان دارویی در دوره اول پرورش باعث افزایش معنیدار وزن بدن جوجههای گوشتی نسبت به تیمار شاهد گردید. ضریب تبدیل خوراک با استفاده از 100 گرم در تن عصاره گیاهان دارویی در کل دوره پرورش نسبت به تیمار شاهد بطور معنیداری کاهش پیدا کرد در حالی که ضریب تبدیل خوراک در جوجه- هایی که سطوح مختلف عصاره گیاهان دارویی را فقط در دوره اول پرورش دریافت میکردند اگرچه بطور عدی بهبود پیدا کرد ولی معنیدار نبود. نتایج بدست آمده از این مطالعه نشان میدهد که استفاده از عصاره گیاهان دارویی تجاری در کل دوره پرورش میتواند اثرات مفیدتری بر عملکرد جوجههای گوشتی در مقایسه با استفاده از این مکمل در دوره اول پرورش داشته باشد.
کلیدواژهها: عملکرد، جوجه گوشتی، عصاره گیاهان دارویی.