تاثیر پودر میوه عناب و ویتامین E بر کیفیت گوشت جوجه¬های گوشتی در شرایط تنش گرمایی

نویسندگانسیدمحمد حسینی,کامران بهرامپور,حسن محبوبی نیک,مژده اسماعیل بیگی
همایشهفتمین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم کشاورزی و منابع طبیعی در ایران
تاریخ برگزاری همایش۲۰۲۰-۱۲-۱۳
محل برگزاری همایشمشهد
شماره صفحات۰-۰
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

این آزمایش به منظور بررسی تاثیر پودر میوه عناب و ویتامین E بر کیفیت گوشت جوجه¬های گوشتی در شرایط تنش انجام شد. این طرح با 360 قطعه جوجه راس 308 در قالب آزمایش فاکتوریل 3 × 3 با 9 تیمار شامل سه پودر ضایعاتی میوه عناب (صفر، 6 و 8 درصد جیره) و سه سطح ویتامین E (صفر، 100 و 200 میلی گرم) و چهار تکرار و هر کدام شامل 10 پرنده در هر تکرار اجرا شد. در 25 روزگی با شروع تنش گرمایی، پرنده¬ها به مدت هشت ساعت در روز از ساعت نه صبح تا پنج بعد از ظهر در معرض دمای 2± 34 درجه سانتیگراد قرار گرفتند، همچنین تیمارهای آزمایشی از 25 الی 42 روزگی اعمال شد. در پایان دوره (42 روزگی) دو پرنده از هر تکرار کشتار شد و گوشت آن¬ها برای انجام آزمایشات کیفیت گوشت مورد استفاده قرار گرفت. افزودن 8 درصد پودر میوه عناب به جیره خوراکی بطور معنی¬داری باعث بهبود ظرفیت نگهداری آب و افت خونابه در گوشت گردید (P<0.05). مقدار pH گوشت با افزودن 8 درصد پودر میوه عناب به جیره غذایی، افزایش یافت (P<0.05). تیمار حاوی 6 درصد پودر میوه عناب بطور معنی¬داری باعث کاهش افت گوشت در نتیجه پخت شد (P<0.05). اثر سطوح مختلف ویتامین E بر ظرفیت نگهداری آب، افت خونابه و افت در نتیجه پخت معنی دار بود (P<0.05) ولی تاثیری معنی¬داری بر pH گوشت نداشت (P>0.05). نتایج نشان داد افزودن مکمل ویتامین E به جیره خوراکی سبب بهبود ظرفیت نگهداری آب، افت خونابه و افت در نتیجه پخت شد (P<0.05). پرندگانی که جیره حاوی 8 درصد پودر میوه عناب و 200 میلی¬گرم ویتامین E را دریافت کرده بودند نسبت به تیمار شاهد بیشترین مقدار ظرفیت نگهداری آب و کمترین مقدار افت خونابه را نشان دادند (P<0.05).

لینک ثابت مقاله

کلید واژه ها: عناب، ویتامین E، کیفیت گوشت، جوجه گوشتی