اثر میوه عناب (Jujube fruit) و ویتامین E بر شاخص¬های خونی در جوجه های گوشتی در شرایط تنش گرمایی

نویسندگانسیدمحمد حسینی,کامران بهرامپور,حسن محبوبی نیک,بهبود غفاری
همایشاولین همایش ملی افزودنی های خوراک دام و طیور
تاریخ برگزاری همایش۲۰۲۱-۰۶-۰۹
محل برگزاری همایشبیرجند
شماره صفحات۰-۰
نوع ارائهسخنرانی
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

یکی از موانع صنعت مرغداری در مناطق گرم جهان وقوع تنش گرمایی است. درجه حرارت بالا موجب تحمیل تنش شدید به پرندگان شده و به کاهش عملکرد منجر می‌شود. نقش موثر ویتامین E در کاهش اثرات تنش گرمایی سالیان است که توسط محققین به ثبت رسیده است. عناب بعنوان یک گیاه دارویی با خواص بالا می¬باشد که خاصیت پاداکسندگی دارد و با اثر بر رادیکال¬های آزاد هیدروکسیل و سوپراکسید مانع از پراکسیداسیون غشای سلولی می¬شود. لذا این مطالعه به منظور بررسی میوه عناب و ویتامین E بر شاخص¬های خونی جوجه¬های گوشتی در شرایط تنش گرمایی انجام شد.

لینک ثابت مقاله

کلیدواژه‌ها: عناب، ویتامین E، آسپارتات آمینوترانسفراز، تنش گرمایی، جوجه گوشتی