اثر بافت دان و زایلاناز بر فعالیت آنزیمهای سرم در جوجه های گوشتی تغذیه شده با جیره های بر پایه گندم

نویسندگانسیدمحمد حسینی,نسرین میلویش,کامران بهرامپور
همایشاولین همایش ملی افزودنی های خوراک دام و طیور
تاریخ برگزاری همایش۲۰۲۱-۰۶-۰۹
محل برگزاری همایشبیرجند
شماره صفحات۰-۰
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

گندم یک منبع مهم پروتئین و انرژی است که استفاده از آن در جیره طیور حائز اهمیت است ولی حاوی پلیساکاریدهای غیر نشاستهای در دیواره سلولی خود میباشد. یکی از محدودیتهای طیور در هضم مواد خوراکی عدم تولید آنزیمهای موثر بر هضم فیبر در دستگاه گوارش است. بنابراین دیواره سلولی غلات از تماس آنزیمهای هضمی با مواد مغذی موجود در سلولها ممانعت کرده و باعث توقف و یا تاخیر هضم مواد مغذی در قسمت انتهایی دوازدهه میشود. آنزیم زایلاناز دارای اثر قابل توجهی در افزایش حلالیت آرابینوگزیلانها و شکستن مولکولهای بزرگ و بهبود قابلیت هضم نشاسته، پروتئین، چربی، انرژی قابل متابولیسم ظاهری اعمال میکند. هدف از این پژوهش بررسی اثر بافت دان و آنزیم برون زادی زایلاناز بر شاخصهای خونی پرنده می باشد.

لینک ثابت مقاله

کلیدواژه‌ها: آنزیم کبدی، بافت دان، جوجه گوشتی، زایلاناز، گندم