رزومه


سید محمد حسینی

سید محمد حسینی

دانشیار

بازنشسته

دانشکده: کشاورزی

گروه: علوم دامی

مقطع تحصیلی: دکترای تخصصی

رزومه
سید محمد حسینی

دانشیار سید محمد حسینی

بازنشسته
دانشکده: کشاورزی - گروه: علوم دامی مقطع تحصیلی: دکترای تخصصی |

تأثیر پلی ساکاریدهای غیر نشاسته ای منابع خوراکی بر عملکرد، بازده نسبی انرژی و پروتئین با خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی

نویسندگانسیدمحمد حسینی,فهیمه دانش یار,اکبر یعقوبفر
نشریهتولیدات دامی
شماره صفحات233-246
شماره سریال۲۱
شماره مجلد۲
نوع مقالهFull Paper
تاریخ انتشار۲۰۱۹
رتبه نشریهعلمی - پژوهشی
نوع نشریهچاپی
کشور محل چاپایران
نمایه نشریهisc

چکیده مقاله

به‌منظور تعیین تأثیر پلی¬ساکاریدهای غیرنشاسته¬ای بر عملکرد، بازده نسبی انرژی و پروتئین و اجزای لاشه جوجه‌های گوشتی، آزمایشی در دوره سنی یک تا 42 روزگی با استفاده از 420 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه تجاری راس 308 از مخلوط دو جنس در قالب طرح کاملاً تصادفی با هفت تیمار آزمایشی، شش تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیره پایه، جیره حاوی یک و دو دهم درصد مخمر ساکارومایسس سرویزیه، جیره حاوی پنج و 10 درصد سبوس گندم، جیره حاوی سه و شش درصد پوسته سویا بودند. نتایج آزمایش نشان داد در کل دوره پرورش تیمار شاهد کمترین خوراک مصرفی را نسبت به تیما‌رهای آزمایشی حاوی سطوح پوسته سویا به خود اختصاص داد (05/0P<). همچنین بیشترین مصرف خوراک مربوط به سطح 10 درصد سبوس گندم و سطوح سه و شش درصد پوسته سویا در مرحله آغازین و پایانی پرورش بود (05/0P<). تیمار آزمایشی حاوی سه درصد پوسته سویا در کل دوره آزمایش نسبت به تیمار شاهد بیشترین میزان افزایش وزن روزانه را نشان داد (05/0P<). برای ضریب تبدیل خوراک مصرقی در کل دوره آزمایشی اختلاف آماری مشاهده نگردبد. بیشترین بازده نسبی انرژی مربوط به تیمار حاوی سطوح مخمر نسبت به تیمارهای حاوی سطوح سبوس گندم و پوسته سویا بود (05/0P<). کمترین بازده نسبی انرژی و پروتئین مربوط به سطح 10 درصد سبوس گندم نسبت به تیمار شاهد نشان داده شد (05/0P<). نتایج آزمایش نشان داد که استفاده از سطوح دو دهم درصد مخمر، 10 درصد سبوس گندم و شش درصد پوسته سویا در جیره غذایی جوجه‌های گوشتی قابل توصیه است.

لینک ثابت مقاله