نویسندگان | سیدمحمد حسینی,زهرا تهامی,امین ولی زاده قلعه بیک |
---|---|
نشریه | تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران |
شماره صفحات | ۱۷۳-۱۸۲ |
شماره سریال | ۳۷ |
شماره مجلد | ۳ |
نوع مقاله | Full Paper |
تاریخ انتشار | ۲۰۲۱ |
رتبه نشریه | علمی - پژوهشی |
نوع نشریه | چاپی |
کشور محل چاپ | ایران |
نمایه نشریه | isc |
چکیده مقاله
این آزمایش به منظور بررسی تاثیر مخلوط عصاره گیاهان دارچین، نعناع و فلفل بر وزن نسبی اندامهای داخلی و گوارشی، اسیدیته دستگاه گوارش، فراسنجههای خونی و خصوصیات استخوان درشت نی جوجههای گوشتی سویه راس 308 به مدت 42 روز انجام شد. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار، 4 تکرار و 8 قطعه جوجه در هر تکرار انجام گردید. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: ) 1 ( جیره پایه، ) 2( جیره پایه+ 500 میلیگرم در کیلوگرم اکسیتتراسایکلین، ) 3 ( جیره پایه+ 50 میلیگرم در کیلوگرم مخلوط عصارههای گیاهی، ) 4 ( جیره پایه + 100 میلیگرم در کیلوگرم مخلوط عصارههای گیاهی و ) 5 ( جیره پایه + 200 میلیگرم در کیلوگرم مخلوط عصارههای گیاهی. نتایج نشان داد مصرف 100 میلیگرم در کیلوگرم مخلوط عصارههای گیاهی سبب افزایش وزن پانکراس، افزایش وزن قلب، افزایش طول نسبی ایلئوم و ژژنوم نسبت به تیمار شاهد شد ) 05 / 0P< (. تیمار حاوی 100 میلیگرم در کیلوگرم مخلوط عصارههای گیاهی سبب افزایش معنیدار اسیدیته دئودنوم و ژژنوم نسب به تیمار شاهد شد ) 05 / 0P< (؛ نتایج نشان داد تیمارهای آزمایشی بر روی غلظت عناصر خون جوجههای گوشتی تاثیرگذار نبودند ) 05 / 0P> ( با این حال میزان منیزیم و فسفر استخوان درشت نی تحت تاثیر سطوح 50 و 100 میلیگرم در کیلوگرم مخلوط عصارههای گیاهی به طور معنیداری افزایش پیدا کرد ) 05 / 0P< (. وزن نسبی و طول نسبی استخوان درشتنی با استفاده از 100 میلیگرم در کیلوگرم مخلوط عصاره گیاهان داروئی نسبت به تیمار شاهد بطور معنیداری افزایش یافت ) 05 / 0P< (. براساس یافتههای این مطالعه میتوان نتیجه گرفت که تیمار 100 میلیگرم در کیلوگرم مخلوط عصاره گیاهان داروئی بر وزن نسبی برخی اندامهای داخلی، طول نسبی برخی قسمتهای دستگاه گوارش، اسیدیتهی دستگاه گوارش، وزن و طول نسبی استخوان درشت نی تاثیر افزایشی داشته است
tags: جوجه گوشتی، عصاره گیاهی، فراسنجه های خونی، گیاهان داروئی