| نویسندگان | سعید ایل بیگی,محمد اسماعیل افضل پور,محمد یوسفی |
| همایش | هفتمین همایش ملی زعفران |
| تاریخ برگزاری همایش | 2024-11-13 |
| محل برگزاری همایش | بیرجند |
| شماره صفحات | 0-0 |
| نوع ارائه | پوستر |
| سطح همایش | داخلی |
چکیده مقاله
زمینه و هدف: از آنجا که زعفران دارای خواص بالقوهای همچون اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است، می تواند در تعدیل
عوامل التهابی ناشی از فعالیت های شدید ورزشی، نقش داشته باشد. ازا ین رو، هدف از تحقیق حاضر، بررسی تاثیر کوتاه مدت
- ( مصرف عصاره زعفران بر سطوح سرمی اینترلوکین 6 IL-6 (، عامل نکروزی تومور آلفا ) TNF-α ( و کورتیزول مردان جوان،
بدنبال یک جلسه فعالیت ورزشی شدید بود. روش تحقیق: پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی بود . تعداد 42 نفر از
دانشجویان پسر به صورت تصادفی به دو گروه )زعفران و دارونما( به طور مساوی تقسیم شدند. نمونه های خونی قبل و بلافاصله
بعد از 03 دقیقه فعالیت شدید ) 58 درصد حداکثر ضربان قلب ذخیره( روی نوارگردان، اخذ گردید. پس از اتمام پیش آزمون،
گروه زعفران به مدت 58 روز عصاره زعفران به میزان 233 میلی گرم و گروه دارونما به همان میزان نشاسته مصرف کردند.
سپس همانند پیش آزمون، مجدداً دو نوبت نمونه گیری خون، قبل و بلافاصله بعد از فعالیت شدید گرفته شد. سطوح سرمی IL-6
و TNF-α با روش الایزا؛ و کورتیزول با روش رادیوایمونواسی ارزیابی گردید. نتایج با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس در
3/ سطح معنی داری 38 p≤ 3/ استخراج گردید. یافته ها: پس از اجرای پروتکل هوازی شدید، غلظت کورتیزول ) 35 p₌ ( و
TNF-α 3/34( p₌ ( سرم در گروه مکمل زعفران به طور معنی دار کمتر از گروه دارونما بود؛ اما غلظت IL-6 سرم دو گروه
=3/ تفاوت معنی دار آماری ) 24 p ( نداشت. نتیجه گیری: مصرف کوتاه مدت زعفران قبل از فعالیت های شدید، میتواند رهاسازی
برخی از شاخصهای التهابی و کورتیزول را تعدیل کرده و برای ورزشکاران درگیر در فعالیتهای شدید، مطلوب باشد.
لینک ثابت مقاله