اثر کودهای آلی (کود مرغی و عصاره جلبک) بر صفات رویشی جمعیت های مختلف گل نرگس (Narcissus tazetta L.)

نویسندگانحسن بیات,سمیه اشرفیان,محمد حسین امینی فرد,فرید مرادی نژاد
همایشدوازدهمین همایش علوم باغبانی ایران
تاریخ برگزاری همایش۲۰۲۱-۰۹-۰۵
محل برگزاری همایشرفسنجان
شماره صفحات۰-۰
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

گل نرگس یکی از مهم¬ترین گیاهان زینتی است که گونه¬های مختلف آن در سرتاسر دنیا به جز مناطق گرمسیری رشد می¬کنند. به منظور بررسی اثر جمعیت و کودهای آلی (کود مرغی و عصاره جلبک) بر صفات رویشی گل نرگس (Narcissus tazetta L.)، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک¬های کامل تصادفی با سه تکرار در روستای کریت شهرستان طبس در طی سال زراعی 1398-1397 انجام شد. فاکتور اول شامل سه جمعیت سوخ نرگس شیراز، خوسف و طبس بود. فاکتور دوم، تیمارهای محلول پاشی شامل شاهد (آب مقطر)، دو سطح عصاره کود مرغی با غلظت¬های 2 و 4 میلی¬لیتر در 1000 میلی‌لیتر آب و دو سطح عصاره جلبک با غلظت 1 و 2 میلی¬لیتر در 1000 میلی¬لیتر آّب بود. نتایج حاصل از تجزیه آماری تیمارها بیانگر تأثیر معنی¬دار تیمارهای مورد استفاده بر صفات مورد بررسی بود. بیشترین طول برگ (64/23 سانتی¬متر)، تعداد برگ در بوته (04/5) و وزن تر و خشک اندام هوایی (به ترتیب، 75/20 و 02/2 گرم در بوته) با مصرف جلبک 1 در هزار و کمترین این مقادیر در تیمار شاهد (آب مقطر) به¬دست آمد. با مصرف کود مرغی 4 در هزار بیشترین وزن تر و خشک سوخ (به ترتیب، 04/39 و 89/10 گرم) حاصل شد. در بین صفات رویشی مورد بررسی تنها وزن تر سوخ تحت تأثیر فاکتور جمعیت قرار گرفت و بیشترین وزن تر سوخ در جمعیت طبس مشاهده شد.

لینک ثابت مقاله

کلید واژه ها: تغذیه، سوخ، طول برگ، گیاهان زینتی.