رزومه


محمدحسین امینی فرد

محمدحسین امینی فرد

دانشیار

دانشکده: کشاورزی

گروه: باغبانی

مقطع تحصیلی: دکترای تخصصی

رزومه
محمدحسین امینی فرد

دانشیار محمدحسین امینی فرد

دانشکده: کشاورزی - گروه: باغبانی مقطع تحصیلی: دکترای تخصصی |

تأثیر تیمارهای هیدروپرایمینگ و اسید هیومیک بر صفات جوانه‌زنی بذر طالبی

نویسندگانمحمد حسین امینی فرد
همایشاولین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران
تاریخ برگزاری همایش2021-11-11
محل برگزاری همایشکرمانشاه
شماره صفحات0-0
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

به‌منظور بررسی تأثیر روش‌های پرایمینگ بر پارامترهای جوانه‌زنی بذر طالبی، آزمایشی(Cucumis melo var. cantalupensis) در شرایط آزمایشگاه در دانشگاه بیرجند در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل شاهد (عدم پرایمینگ)، سه سطح هیدروپرایمینگ با آب مقطر ( 12، 24 و 36 ساعت) و سه سطح اسید هیومیک (50، 100 و 150 میلی‌گرم بر لیتر) بودند. بیشترین درصد و بنیه جوانه‌زنی و میانگین جوانه‌زنی روزانه مربوط به تیمارهای هیدروپرایمینگ 24 ساعته بود و نسبت به شاهد به‌ترتیب 88/28، 59/88 و 97/28 درصد افزایش نشان داد. بیشترین میانگین زمان جوانه‌زنی (10/64)، سرعت جوانه‌زنی (91/14)، ضریب سرعت جوانه‌زنی (64/0)، طول و وزن خشک ریشه‌چه (به‌ترتیب 22/8 سانتی‌متر و 0146/0 میلی‌گرم)، طول و وزن ساقه‌چه (29/4 سانتی‌متر و 050/0 میلی‌گرم) و طول و وزن گیاهچه (52/12 سانتی‌متر و 064/0 میلی‌گرم) مربوط به 150 میلی‌گرم بر لیتر اسید هیومیک بود و کمترین مقادیر میانگین زمان جوانه‌زنی (22/23)، سرعت جوانه‌زنی (94/2)، ضریب سرعت جوانه‌زنی (23/0)، طول و وزن خشک ریشه‌چه (به‌ترتیب 57/6 سانتی‌متر و 0094/0 میلی‌گرم)، طول و وزن ساقه‌چه (60/1 سانتی‌متر و 021/0 میلی‌گرم) و طول و وزن گیاهچه (18/8 سانتی‌متر و 030/0 میلی‌گرم) در تیمار شاهد مشاهده گردید لذا اسید هیومیک و هیدروپرایمینگ سبب بهبود تمام شاخص‌های جوانه‌زنی بذر طالبی گردید.

لینک ثابت مقاله