| نویسندگان | محمد حسین امینی فرد,مژگان غلامی بمرود |
| همایش | نخستین همایش ملی فناوری تولید و پس از برداشت گیاهان باغی (مجازی) |
| تاریخ برگزاری همایش | 2022-05-25 |
| محل برگزاری همایش | بیرجند |
| شماره صفحات | 0-0 |
| نوع ارائه | پوستر |
| سطح همایش | داخلی |
چکیده مقاله
به منظور بررسی اثرات عصاره جلبک دریایی و اسید هیومیک بر صفات رویشی گشنیز، آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی، در گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند اجرا شد. فاکتورها شامل عصاره جلبک در چهار سطح (صفر، 5/0، 1 و 2 در هزار) و اسید هیومیک در چهار سطح (صفر، 5/0، 5/1 و 3 گرم بر لیتر) با سه تکرار بودند. نتایج نشان داد که عصاره جلبک دریایی اثر معنیداری بر صفات ارتفاع، وزن تر و خشک بوته، تعداد شاخه فرعی و تعداد برگ داشت، بطوریکه بیشترین میزان ارتفاع (9/26 سانتیمتر) از تیمار 2 در هزار عصاره جلبک به دست آمد، که نسبت به شاهد 5/19 درصد افزایش یافت. اسید هیومیک نیز بر صفات رشدی (ارتفاع، وزن تر و خشک بوته، تعداد شاخه فرعی و تعداد برگ) تأثیرگذار بود، بطوریکه بیشترین تعداد برگ (2/13 تعداد در بوته) از تیمار 5/0 گرم بر لیتر اسید هیومیک حاصل شد. همچنین اثرات متقابل نشان داد، که سطوح مختلف عصاره جلبک و اسید هیومیک تأثیر معنیداری بر ارتفاع، وزن تر و خشک بوته و تعداد برگ داشتند. مشاهده شد که بیشترین میزان وزن خشک بوته (5/2 گرم) در نتیجه اعمال تیمار 5/0 در هزار عصاره جلبک و 5/0 گرم بر لیتر اسید هیومیک بدست آمد. بر اساس نتایج، میتوان تیمار 2 در هزار عصاره جلبک و 5/0 گرم بر لیتر اسید هیومیک را در افزایش ویژگیهای رشدی گشنیز در این آزمایش مؤثر دانست.
لینک ثابت مقاله