بررسی تاثیر غلظت‌های مختلف عصاره جلبک دریایی (Ascophyllum nodosum) بر رشد، عملکرد و صفات بیوشیمیایی کدوی تلخ (Momordica charantia L.)

نویسندگانمحمد حسین امینی فرد,سکینه خندان ده ارباب
نشریهفیزیولوژی محیطی گیاهی - پژوهش های اکو فیزیولوژی گیاهی ایران
شماره صفحات۵۶-۶۶
شماره سریال۱۳
شماره مجلد۵۲
نوع مقالهFull Paper
تاریخ انتشار۲۰۱۹
رتبه نشریهISI
نوع نشریهچاپی
کشور محل چاپایران
نمایه نشریهisc

چکیده مقاله

به منظور بررسی اثر محلولپاشی عصاره جلبک بر رشد، عملکرد و صفاا بیوشفیمایی گیفاه کفدوی لف )کارلا(، آزمایشی در سال 1931 در قالب طرح بلوکهای کامل صادفی با 9 کرار در مزرعه حقیقا ی دانشفگاه 9 و 5.1 میلیلیتفر بفر لیتفر( در ،1.1 ، بیرجند اجرا شد. یمارهای آزمایشی شامل چهار غلظت عصاره جلبک ) 0 طی سه مرحله محلول پاشی )قبل از گلدهی، زمان گلدهی و زمان شکیل میوه( بودند. نتایج نشان داد کفه اثفر عصاره جلبک بر اجزا برگ معنیدار بود، بطوریکه با افزایش غلظفت یمفار، وزن فر و شفک و سفط بفرگ افزایش یافت. عصاره جلبک علاوه بر اجزا برگ، بر رنگیزههای آن )کلروفیل a ، b ، کلروفیل کفل و کار نوییفد( نیز اثیر گذار بود. بیشترین میزان کلروفیل a ، b 2/12 ،11/09 ،1/66 ،5/ ، کلروفیل کل و کار نویید به ر یفب 77 5 میلیلیتر بر لیتر عصاره جلبک و کمترین میزان این صاا در شفاهد / میلیگرم برگرم وزن ر برگ در یمار 1 مشاهده شد. همچنین نتایج، نشاندهنده اثیر معنیدار عصاره جلبک برصاا کمفی بو فه بفود، بفهطفوری کفه بیشترین طول بو ه و عداد شا ههای جانبی در بالا رین غلظت عصاره جلبک و کمترین آنها در شفاهد بدسفت آمد. عصاره جلبک اجزا عملکرد )وزن، طول و قطر میوه، عداد میفوه در بو فه وعملکفرد محصفول( و صفاا بیوشیمایی میوه )فعالیت آنتیاکسیدان و فنل کل( را نیز حت اثیر ود قفرار داد، بطوریکفه بیشفترین عملکفرد 8 میلیگرم گالیک اسید در 100 گرم مفاده شفک( و / محصول) 5126 کیلوگرم در هکتار(، میزان فنول کل ) 75 5 میلیلیتر بر لیتر( حاصل شد. بر اساس نتایج / 63 درصد( در غلظت عصاره جلبک ) 1 / فعالیت آنتیاکسیدانی ) 6 5 میلیلیتر بر لیتر عصاره جلبک، مفی وانفد نقفش مفوثری بفر / این آزمایش، به نظر میرسد، استااده از غلظت 1 صاا کمی و کیای گیاه کدوی ل داشته باشد.

لینک ثابت مقاله

tags: عملکرد کیای، فعالیت آنتیاکسیدانی، کارلا، میزان کلروفیل.