بهینه سازی شرایط استخراج ترکیبات فنلی فلفل قرمز با استفاده از امواج فراصوت به روش سطح پاسخ

نویسندگانمحمد حسین امینی فرد,راحله دهقان تنها,الهام مهدیان,حسن بیات,رضا کاراژیان
نشریهنوآوری در علوم و فناوری غذایی
شماره صفحات۸۵-۹۵
شماره سریال۱۱
شماره مجلد۱
نوع مقالهFull Paper
تاریخ انتشار۲۰۱۹
رتبه نشریهعلمی - ترویجی
نوع نشریهچاپی
کشور محل چاپایران
نمایه نشریهisc

چکیده مقاله

امروزه استفاده از امواج فراصوت با توجه به اثرات مؤثر آن در نگهداری و فرآیند مواد غذایی رو به افزایش میباشد. فرآیند فراصوت، روش غیرحرارتی مؤثر در استخراج مواد میباشد . این پژوهش با هدف بررسی کارآیی امواج فراصوت در استخراج ترکیبات فنلی از فلفل قرمز و بهینهسازی شرایط استخراج به روش سطح پاسخ انجام شد. فاکتورهای مورد بررسی شامل زمان ) 10 ، 25 و 40 دقیقه(، دما ) 30 ، 40 و 50 درجه سلسیوس( و شدت صوت ) 30 ، 60 و 90 درصد( بودند. نتایج نشان داد میزان ترکیبات فنلی در فرآیند فراصوتدهی در دمای 49 درجه سلسیوس، زمان 39 دقیقه و شدت صوت 8 / 89 درصد دارای بیشترین مقدار ترکیبات فنلی ) 6 / 49 میلیگرم در صد گرم فلفل( بود. همچنین با آزمون 2 و 2 دی فنیل ا پیکریل هیدرازین ) - - DPPH ( بیشترین میزان قدرت ترکیبات آنتیاکسیدانی فلفل ) 9 / 84 درصد( تحت شرایط دمای 30 درجه سلسیوس، زمان 10 دقیقه و شدت صوت 90 درصد بدست آمدکه در مقایسه با نمونه شاهد )بدون فراصوتدهی( افزایش چشمگیری داشت. بنابراین امواج فراصوت میتوانند تأثیرمعنیداری بر استخراج متابولیتهای ثانویه فلفل داشته باشد.

لینک ثابت مقاله

tags: فلفل قرمز، فراصوت، بهینهسازی، ترکیبات فنلی، قدرت ترکیبات آنتی اکسیدانی.