اثرانتخاب روش آبیاری بر خصوصیات گیاه پیاز خوراکی و کارآیی مصرف آب در منطقه آیسک سرایان

نویسندگانمصطفی یعقوب زاده,مهدی عربی آیسک,محسن پوررضابیلندی,فرهاد آذرمی آتاجان
همایشپنجمین کنگره ملی آبیاری و زهکشی
تاریخ برگزاری همایش۲۰۲۱-۰۶-۲۳
محل برگزاری همایشبیرجند
شماره صفحات۰-۰
نوع ارائهسخنرانی
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

آب مهمترین عامل محدودکننده کشاورزی در کشور است و از سری عوامل محدودکننده کشاورزی در نقاط خشک و نیمه‌خشک در جهان کمبود آب است این تحقیق، به منظور بررسی دو روش‌ آبیاری (آبیاری کرتی و آبیاری تیپ) بر عملکرد گیاه پیاز خوراکی در منطقه شهر آیسک که دارای آب و هوای نسبتاٌ گرم و خشک است، انجام شد. پارامترهای ارتفاع غده، وزن غده، وزن برگ خشک، عملکرد پیاز و کارایی مصرف آب مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در بررسی دو صفت کاربردی عملکرد و کارآیی مصرف آب مشاهده شد عملکرد پیاز در روش آبیاری تیپ با میانگین 4/36 تن در هکتار به میزان 3/44 درصد بیشتر از کرتی با میانگین 3/20 تن در هکتار است. همچنین در صفت کارآیی مصرف آب پیاز مشخص شد روش آبیاری تیپ با میانگین 69/4 کیلوگرم در مترمکعب آب به میزان 4/45 درصد بیشتر از روش کرتی با میانگین 56/2 کیلوگرم در مترمکعب آب است.

لینک ثابت مقاله

کلیدواژه‌ها: آبیاری تیپ، آبیاری کرتی، کارایی مصرف آب، عملکرد گیاه