اثر مصرف خاکی منابع مختلف بور (اسیدبوریک، هیومات بور، بورات سدیم، کلات اتانول آمین) بر ویژگی¬های کمی ارقام پسته (Pistacia vera ) در منطقه بجستان

نویسندگانسعید دقیقی,سجاد فاطمی,فرهاد آذرمی آتاجان,حسین حکم آبادی
همایشنخستین همایش ملی فناوری تولید و پس از برداشت گیاهان باغی (مجازی)
تاریخ برگزاری همایش۲۰۲۲-۰۵-۲۵
محل برگزاری همایشبیرجند
شماره صفحات۰-۰
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

به منظور ارزیابی اثر مصرف خاکی منابع مختلف بور (اسیدبوریک، هیومات بور، بورات سدیم، کلات اتانول آمین) بر ویژگی های کمی و کیفی ارقام پسته (Pistacia vera ) در بهار و تابستان سال 1399 در منطقه بجستان به مرحله اجرا درآمد. طرح آزمایشی مورد استفاده طرح پایه بلوک¬های کامل تصادفی در سه تکرار به اجرا در آمد. تیمارها عبارت اند از 4 تیمار شامل (الف- اسید بوریک با 17 درصد بور. ب- بورات سدیم با 17 درصد بور . ج- هیومات بور با 4 درصد بور. د- بوراتانول آمین (کلات بور ) با 14 درصد بور). ارقام مورد استفاده دو رقم فندقی و کله قوچی بودند. نتایج نشان داد که بیشترین تعداد دانه در رقم کله قوچی و تیمار بورات سدیم به میزان 7/41 دانه درخوشه حاصل شد که نسبت به شاهد 7/190 درصد با افزایش همراه بوده است. همچنین مقایسه میانگین اثر متقابل کاربرد بور و رقم پسته نیز نشان داد که بالاترین وزن خوشه تر از ترکیب تیماری رقم کله قوچی و کاربرد بورات سدیم به میزان 3/121 گرم بود که نسبت به شاهد در همین تیمار 8/150 درصد با افزایش وزن خوشه همراه بوده است و نتایج اثرات تجزیه داده ها نشان داد که بیشترین وزن خشک دانه در رقم کله قوچی و تیمار بورات سدیم نیز به میزان 34/1 گرم بود که نسبت به شاهد 6/13 درصد با افزایش همراه بود.

لینک ثابت مقاله

کلید واژه ها: رقم، مواد مغذی، محصولات¬باغی، عملکرد