بررسی اثر محلول پاشی قبل از برداشت نمکهای کلسیمی بر برخی خواص کیفی میوه سیب رقم گلدن دلیشز

نویسندگانفرید مرادی نژاد,سحر سپهری,محمد رضا اصغری,فرهاد آذرمی آتاجان
همایشسیزدهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران
تاریخ برگزاری همایش۲۰۲۳-۰۹-۱۸
محل برگزاری همایشگرگان
شماره صفحات۰-۰
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

بیشترین مقدار تولید کشور در بین محصولات باغی مربوط به سیب بوده که سهم 18 درصدی از کل میزان تولید محصولات باغی را به خود اختصاص میدهد ولی به دلیل مدیریت نامناسب یک سوم تولید سالیانه از بین میرود. از آنجا که کیفیت میوه در طول انبارداری کاهش می یابد و ماندگاری سیب هم تحت تأثیر عوامل مختلفی بخصوص در طی مراحل رشد می باشد، از این رو تاثیر تیمارهای کلسیم و کلسیم- بور با تعداد دفعات محلول پاشی یک الی سه بار, جهت حفظ استحکام و افزایش عمر در پس از برداشت سیب از طرح فاکتوریل در قالب بلوک کامل تصادفی استفاده کرده ایم. تیمارهای آزمایشی شامل محلول پاشی با آب مقطر (شاهد)،کلسیم کلرید و کلسیم- بور (5/1 درصد) بودند که پس از تشکیل میوه به فاصله زمانی 30 روزه انجام شد. نتایج نشان داد که تاثیر کاربرد تیمار نمک های کلسیمی در محلول پاشی قبل از برداشت، باعث تغییر قابل توجه ای در میزان صفات مورد ارزیابی از جمله سفتی, مواد جامد محلول و فنول نسبت به شاهد شده.

لینک ثابت مقاله

کلید واژه ها: سفتی، سیب، کلسیم کلرید، کلسی بور