بررسی اثر پوشش دهی بعد از برداشت با عصاره پوست انار بر برخی خواص کیفی و ماندگاری میوه سیب رقم گلدن دلیشز

نویسندگانفرید مرادی نژاد,سحر سپهری,محمد رضا اصغری,فرهاد آذرمی آتاجان
همایشسیزدهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران
تاریخ برگزاری همایش۲۰۲۳-۰۹-۱۸
محل برگزاری همایشگرگان
شماره صفحات۰-۰
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

سالیانه مقادیر بالایی از این میوه به دلیل شرایط گاها نامناسب انبار داری یا مدت زمان بسیار طولانی انبارمانی کیفیت خود را از دست داده و هدر میرود، از آنجا که بخش کشاورزی به علت تامین غذای مورد نیاز جامعه و سهم بالای آن در ارزش افزوده و اشتغال زایی، یکی از مهمترین قسمت های اقتصادی هر کشوری محسوب می شود، در پی ایجاد راهکاری جهت جلوگیری از هدر رفت و افزایش ماندگاری سیب در پس از برداشت و افزایش عمر آن در انبارمانی، از پوشش دار کردن میوه با عصاره پوست انار استفاده شد. تیمارهای قبل و بعد از برداشت دو نمک کلسیم و کلسیم- بور با تعداد دفعات محلول پاشی یک و سه بار همراه با پوشش عصاره پوست انار رقیق شده، جهت حفظ استحکام و ماندگاری در پس از برداشت و به صورت طرح فاکتوریل در قالب بلوک کامل تصادفی انجام شد. تیمارهای آزمایشی محلول پاشی با آب مقطر (شاهد)، کلسیم کلرید و کلسیم- بور (5/1 درصد) بودند که پس از تشکیل میوه به فاصله زمانی 30 روزه انجام شد. نتایج نشان داد که تیمار های محلول پاشی شده قبل از برداشت کلسیم کلرید و کلسیم- بور همراه با پوشش عصاره پوست انار تاثیر بیشتری بر حفظ خواص و ویژگی های میوه سیب از جمله: افزایش در مواد جامد محلول، محتوی فنول کل و آنتی اکسیدان در مدت زمان انبار مانی نسبت به نمونه های شاهد آن ها داشته است.

لینک ثابت مقاله

کلیدواژه‌ها: انار، آنتی اکسیدان کل، سیب، ماندگاری