تأثیر کنجاله کنجد بر الگوی اسیدهای چرب گوشت و قابلیت هضم در بره های نژاد بلوچی

Authorsسید همایون فرهنگ فر,سهیلا شبخوان شوکت آباد,مسلم باشتنی
Journalپژوهشهای علوم دامی ایران
Page number۴۲۳-۴۳۵
Serial number۱۲
Volume number۴
Paper TypeFull Paper
Published At۲۰۲۰
Journal GradeScientific - research
Journal TypeElectronic
Journal CountryIran, Islamic Republic Of
Journal Indexisc

Abstract

هدف از این پژوهش، بررسی جایگزینی کنجاله کنجد با کنجاله سویا به عنوان یک فراورده فرعی فراوان و در دسترس و همچنین غنی از ترکیبات مفید نظیر اسیدهای چرب ضروری و آنتیاکسیدانها در تغذیه برههای پرواری بود. در این آزمایش 21 رأس بره نر نژاد بلوچی با میـانگین وزنـی 3±30 کیلوگرم به طور تصادفی در 3 گروه قرار داده شد و هر گروه با یکی از سه جیره آزمایشی که حاوی سطوح مختلف کنجاله کنجـد بـود تغذیـه شـدند. جیرههای آزمایشی عبارت بودند از: 1 -جیره شاهد، جیره فاقد کنجاله کنجد (حاوی 12 درصد سویا) 2 -جیره دوم حاوی 6 درصد کنجالـه کنجـد کـه جایگزین نصف سویا شد (حاوی 6 درصد کنجاله کنجد+6 درصد کنجاله سویا) 3 -جیره سوم حاوی 12 درصد کنجاله کنجد بـود کـه بـه طـور کامـل جایگزین کنجاله سویا شد. دوره آزمایش 75 روز بود و برهها در پایان دوره آزمایش کشتار شدند. نتایج نشان داد کنجاله کنجد تاثیری بر مصرف خوراک، افزایش وزن و قابلیت هضم مواد مغذی نداشت. نتایج مربوط به الگوی اسیدهای چرب عضله کاهش اسیدهای چـرب 16:C و 18:C را در جیـره هـای محتوی کنجاله کنجد نشان داد، همچنین واکسینیک اسید (VA (1:C18 11-trans و رومینیک اسید (RA(2:11C18-trans 9-cis CLA با افـزایش سطح کنجاله کنجد به طور معنیداری افزایش یافت. کنجاله کنجد باعث افزایش MUFA ،PUFA ،SFA:MUFA و SFA:PUFA و کـاهش SFA و AI شد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد جایگزین کردن کنجاله کنجد با سویا بدون تاثیر منفی بر عملکرد تا سطح 12 درصد، منجـر بـه بهبـود ارزش تغذیهای گوشت شد.

Paper URL

tags: اسیدهای چرب، قابلیت هضم، کنجاله کنجد