| نویسندگان | حسین نعیمی پوریونسی,فاطمه گنجی,مسلم باشتنی,سید همایون فرهنگ فر,سیداحسان غیاثی |
| همایش | چهارمین همایش ملی پژوهش های نوین در علوم دامی با محوریت تنش های محیطی |
| تاریخ برگزاری همایش | 2024-12-18 |
| محل برگزاری همایش | بیرجند |
| شماره صفحات | 0-0 |
| نوع ارائه | پوستر |
| سطح همایش | داخلی |
چکیده مقاله
مقدمه:دانههای روغنی حاوی ا سیدهای چربا سا سی مانند ا سیدهای چرب امگا-۳و امگا-۶ه ستند. این ا سیدها نقش مهمی در بهبود
ترکیب بدنی دامها دارند.این دانهها با دارا بودن پروتئین و ا سیدهای چرب مفید، میتوانند ترکیبات شیر و مقدار چربی و پروتئین شیر را
بهبود دهند.هدف از انجام این آزمایش بررسیاثرروغنهایبنهوزیتونبرتولید و ترکیب شیر بزهای شیرده سانن بود.
مواد و روش ها:این آزمایش با ا ستفاده از8رأس بز شیری سانن چند شکم زایش با میانگین روزهای شیردهی10±121و تولید شیر
161±86/2011گرم در روز در قالب طرح مربع التین4×4اجرا گردید. جیرههایآزمای شیشاملجیرهحاوی1)صفردر صدروغن،2)
جیرهحاوی3درصکککدروغنبنه،3)جیرهحاوی3درصکککدروغنزیتونو4)جیرهحاوی3درصکککدمخلوطروغنبنهوزیتونبودند.
جیرههایآزمایشککیدرقالبطرحچرخشککیدراختیارحیواناتقراردادهشککد.درهردورهدوهفتهعادتپذیریویکهفتهنمونهگیری
صورتگرفت.
نتایج و بحث:تولیدشیر،تولیدشیرتصحیحشده بر مبنای4درصد چربیخوراک تحت تأثیرتیمارهایآزمایشیقرار نگرفت.افزودن روغن
بنه و زیتون به جیره به طور معنیداری درصد چربی شیر و نسبت چربی به پروتئین شیر را افزایش داد (05/0P<). اثر مصرفروغن بنه و
زیتون روی درصد پروتئین، الکتوز و مواد جامد بدون چربی شیر از لحاظ آماری معنیدار نبود. هرچند میانگین درصد کل مواد جامد شیر
در گروههای دریافت کننده روغن بیشتر از گروه شاهد بود (05/0P<.)
نتیجه گیری کلی:استفاده از اسیدهای چرب مزدوج در تحقیقات گذشته معموال ً کاهش چربی شیر را به همراه داشته است، اما در تحقیق
حاضر روغن بنه و زیتون افزایش چربی شیر را باعث شده است که میتواند نشان دهنده متابولیسم متفاوت اسیدهای چرب روغن بنه و
زیتون در بافت پستان باشد.
لینک ثابت مقاله