جایگزینی بخشی از یونجه جیره با برگ درخت عناب و تأثیر آن بر قابلیت هضم، برخی پارامترهای خونی و تخمیری شکمبهای در برههای نر بلوچی

نویسندگانمسلم باشتنی,حسین حسن پور تقی آباد,محمد رضا اصغری
نشریهپژوهشهای علوم دامی ایران
شماره صفحات۱-۱۲
شماره سریال۱۳
شماره مجلد۱
نوع مقالهFull Paper
تاریخ انتشار۲۰۲۱
رتبه نشریهعلمی - پژوهشی
نوع نشریهچاپی
کشور محل چاپایران
نمایه نشریهisc

چکیده مقاله

جهت برر سی جایگزینی بخ شی از یونجه جیره با برگ درخت عناب و تأثیر آن بر قابلیت ه ضم، برخی پارامترهای خونی و تخمیری شکمبه ای در 6 و 12 درصد برگ درخت عناب) بر پایه طرح کاملا تصادفی انجام شد. جایگزینی برگ درخت عناب ، برههای نر بلوچی، آزمایشی در قالب سه تیمار ( 0 با بخشی از یونجه جیره، تأثیر معنی داری بر میانگین مصرف خوراک روزانه، قابلیت هضم مواد مغذی، برخی پارامترهای خونی و تخمیری شکمبه داشت، مایع شکمبه، قابلیت هضم پروتئین خام، گلوکز، نیتروژن اوره ای خون در تیمارهای حاوی 6 و 12 درصد برگ درخت عناب، کاهش pH بهطوریکه مربوط به جیره حاوی 12 در صد برگ عناب بود. نتایج LDL و HDL ، معنیداری نسبت به شاهد نشان داد. در میان تیمارها، بیشترین مقدار کلسترول حاصل از این آزمایش نشان داد که استفاده از جیره حاوی 6 درصد برگ عناب، اثرات منفی بر قابلیت هضم مواد مغذی، فراسنجههای تخمیری شکمبهای و خونی نداشت.

لینک ثابت مقاله

tags: برگ عناب، برههای پرواری، تانن، ترکیب شیمیایی، عملکرد.