رزومه


مسلم باشتنی

مسلم باشتنی

استاد

دانشکده: کشاورزی

گروه: علوم دامی

مقطع تحصیلی: دکتری

سال تولد: ۱۳۵۳

رزومه
مسلم باشتنی

استاد مسلم باشتنی

دانشکده: کشاورزی - گروه: علوم دامی مقطع تحصیلی: دکتری | سال تولد: ۱۳۵۳ |

ارزیابی شاخص تولید، راندمان انرژی و پروتئین، شاخص‌های بیوشیمیایی خون و پاسخ ایمنی جوجه‌های گوشتی تغذیه شده با سطوح و اندازه ذرات مختلف پلی‌ساکاریدهای نامحلول پوسته برنج و پوسته یولاف

نویسندگانسید جواد حسینی واشان,امیر سالاری نیا,افضلی نظر,مسلم باشتنی
نشریهتحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک
شماره صفحات93-105
شماره سریال۳۲
شماره مجلد۴
نوع مقالهFull Paper
تاریخ انتشار۲۰۱۹
رتبه نشریهISI
نوع نشریهالکترونیکی
کشور محل چاپایران
نمایه نشریهisc

چکیده مقاله

هدف از این تحقیق، بررسی سطح و اندازه ذرات پلی‌ساکاریدهای غیرنشاسته‌ای نامحلول پوسته برنج و پوسته یولاف بر شاخص تولید، راندمان مصرف انرژی و پروتئین، شاخص‌های بیوشیمیایی خون و پاسخ ایمنی در جوجه‌ گوشتی نر یک روزه به مدت 42 روز بود. در این آزمایش از 360 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس (308) در قالب طرح کاملاً تصادفی با نه تیمار، چهار تکرار و 10 جوجه در هر تکرار استفاده شد. تیمارها شامل شاهد، دو منبع پلی‌ساکارید غیرنشاسته‌ای نامحلول (پوسته برنج و پوسته یولاف) با دو سطح مصرف (سه و شش درصد جیره) و با اندازه ذرات ( نیم و دو میلی‌متر) بود. نتایج نشان داد پوسته برنج در 42-29 روزگی باعث افزایش مصرف خوراک و افزایش وزن بدن و کاهش ضریب تبدیل در مقایسه با شاهد گردید (05/0>p). شاخص تولید در تیمارهای دریافت کننده پوسته برنج در مقایسه با شاهد در یک تا 42 روزگی بالاتر بود (05/0>p). منابع پلی‌ساکاریدهای غیرنشاسته‌ای بر شاخص مصرف انرژی و پروتئین، وزن نسبی اندام‌های لنفاوی، پاسخ ایمنی، غلظت لیپیدهای خون و شاخص‌های خونی اثر نداشت. یافته‌های عملکردی نشان داد که افزودن پوسته برنج در سطح سه درصد و اندازه ذرات نیم میلی‌متر باعث حصول مناسب‌ترین پاسخ عملکردی در جوجه‌های گوشتی شد.

لینک ثابت مقاله