تأثیر کود گاوی و گوگرد بر عملکرد و اجزای عملکرد ارقام کنجد .Sesamum indicum L

نویسندگانمحمدعلی بهدانی,مرجان سعیدی نژاد,محمدحسن سیاری زهان,سهراب محمودی
نشریهدانش کشاورزی و تولید پایدار
شماره صفحات۷۹-۹۵
شماره سریال۳۲
شماره مجلد۱
نوع مقالهFull Paper
تاریخ انتشار۲۰۲۲
رتبه نشریهعلمی - پژوهشی
نوع نشریهچاپی
کشور محل چاپایران
نمایه نشریهisc

چکیده مقاله

چکیده اهداف: مطالعه حاضر به منظور بررسی اثر کود گاوی و گوگرد عنصری بر عملکرد، اجزای عملکرد و اسید آمینههای گوگرددار ارقام کنجد طی دو سال زراعی )0391 و 0391( انجام گردید . مواد و روشها: آزمایش بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان انجام گرفت. فاکتورهای آزمایش شامل کود گاوی در دو سطح ) عدم کاربرد کود و 21 تن در هکتار(، گوگرد عنصری در چهار سطح )شاهد )عدم کاربرد کود( ، 2، 0 و 8 تن در هکتار( و ارقام جیرفت-03 و توده محلی جیرفت بودند. یافته ها: نتایج نشان داد تعداد کپسول در بوته در سال دوم نسبت به سال اول بیشتر و تعداد دانه در کپسول در سال دوم کمتر بود و همچنین درصد فسفر برگ در سال دوم نسبت به سال اول بیشتر بود .تعداد شاخه فرعی، تعداد کپسول در بوته، وزن هزار دانه ،عملکرد دانه و اسید آمینه متیونین در تیمار 21 تن در هکتار کود گاوی نسبت به تیمار شاهد بیشتر بود. اثر تیمار گوگرد بر اجزای عملکرد، عملکرد دانه ،درصد روغن، فسفر برگ و اسید آمینههای متیونین و سیستئین معنیدار گردید. اثر متقابل کود گاوی و گوگرد نشان داد بیشترین مقدار عملکرد دانه) 28/0313کیلوگرم در هکتار( مربوط به تیمار 21 تن در هکتار کود گاوی و 8 تن در هکتار گوگرد بود . نتیجهگیری کلی: رقم جیرفت-03 نسبت به توده محلی جیرفت درصد روغن، عملکرد دانه و بیولوژیک بیشتری داشت .

لینک ثابت مقاله

tags: اثرات باقی مانده، اصلاح خاک، اکسیداسیون گوگرد، گیاه روغنی، متیونین