مبانی زراعت در کشاورزی پایدار

شابک : 978-622-9582-15-5
اهمیت و ضرورت کشاورزی پایدار در سال‏های اخیر مورد توجه و تاکید فراوانی از سوی پژوهشگران و جامعۀ دانشگاهی، تولیدکنندگان و نیز سیاست‏گذاران بوده است. مبانی و اصول کشاورزی پایدار در دو دهۀ اخیر در سپهر مکتوب کشور به خوبی تبیین شده است؛ با این حال، کتاب‏های موجود کمتر به حیطۀ کارکردی و عمدتاً به بررسی کشاورزی پایدار به مثابه یک رویکرد پرداخته‏ اند. به عبارت دیگر، کتاب‏های بسیار ارزشمندی در حوزه اصول و مبانی کشاورزی پایدار در بازار نشر وجود دارد، اما هیچ‏یک وارد حوزه علمیاتی و تبیین مبانی تخصصی نشده ‏اند: از چنین منظری، خلأ بررسی اصول دانش زراعت با رهیافت کشاورزی پایدار در بازار نشر به شدت احساس می‏شود. کتاب حاضر را می‏توان با اندکی چشم‏ پوشی نخستین کتابی دانست که اصول و مبانی کلاسیک علم زراعت را از منظر کشاورزی پایدار بررسی کرده است: اکثر قریب به اتفاق کتب موجود در بازار ایران و نیز بازار بین‏ المللی نشر در مورد اصول زراعت، بر پایه و با بن‏ مایۀ کشاورزی رایج نوشته شده ‏اند که با همۀ ارزش و غنای علمی که شایسته تکریم و تعظیم است، اما به امروز کاستی‏ ها و ناکامی‏ هایش در تامین امنیت غذایی پایدار بیش از هر زمان دیگری آشکار شده است. همین ویژگی یکی از نکات ارزشمند کتاب حاضر است که اصول زراعت را با تکیه بر کشاورزی پایدار بازتعریف و تبیین کرده است. دومین ویژگی ارزشمند کتاب حاضر به نویسندگان آن باز می‏گردد: پروفسور فرانسیسکو ویالوبوس، ویراستار ارشد کتاب، استاد برجسته موسسۀ کشاورزی پایدار کوردوبا و نیز استاد دانشگاه کوردوبا، اسپانیا از برجسته‏ ترین و شناخته‏ شده ‏ترین استادان حوزه زراعت و مدل‏سازی گیاهان زراعی در جهان به شمار می‏رود. دانش غنی و جامع وی در حوزۀ زراعت، تجربۀ مشاوره و نظارت وی بر پروژه ‏های اجرایی کشاورزی در سطح اروپا و قلم شیرین و موجز و علمی او که حاصل دو دهه سردبیری نشریۀ معتبر و گرانسنگ European Journal of Agronomy است کتاب حاضر را اعتباری دیگر بخشیده است.