تأثیر بسته بندی با اتمسفر تغییر یافته بر خصوصیات کیفی و افزایش ماندگاری میوه تازه خوری زردآلو (Prunus armeniaca L.) رقم شاهرودی

Authorsفرید مرادی نژاد,مریم درستکار,الهام انصاری فر
Conference Titleیازدهمین کنگره علوم باغبانی ایران
Holding Date of Conference۲۰۱۹-۰۸-۲۶
Event Placeارومیه
Page number۰-۰
PresentationPOSTER
Conference LevelInternal Conferences

Abstract

زردآلو به دلیل رسیدگی سریع و میزان تنفس بالا ماندگاری کوتاهی دارد. یکی از بهترین و ایمنترین روشهای نگهداری میوههای تازه استفاده از تکنولوژی اتمسفر تغییر یافته میباشد. این تحقیق با هدف بررسی اثر بستهبندی با اتمسفر بر خصوصیات کیفی و ماندگاری زردآلو رقم شاهرودی در قالب طرح کاملاً تصادفی با ۴ تیمار و ۴ تکرار در (MAP) تغییر یافته 1۲ اکسیژن %( :MAP1 - ۲% دیاکسیدکربن(، 2 / سال 13۳۱ اجرا گردید. تیمارها شامل: 1- شاهد )هوا(: ) 2۲ % اکسیژن + ۲3 % ۴۲ % اکسیژن + 2۲ ( :MAP3 - ۲% اکسیژن + ۰۲ % دیاکسیدکربن( و ۴ /5( :MAP2 - ۴۲ % دیاکسیدکربن(، 3 + دیاکسیدکربن( بود. پس از گذشت ۶ روز میوهها به ظروف بستهبندی انتقال داده شده و در دمای 2 درجه سلسیوس با اکسیژن بالا و دیاکسیدکربن بالا( ( MAP رطوبت نسبی ۳۲ % به مدت 2۰ روز نگهداری شدند. نتایج نشان داد که تیمار 3 اکسیژن بالا و دیاکسیدکربن بالا( و ( MAP توانست سفتی بافت میوهها را نسبت به شاهد به خوبی حفظ کند. تیمارهای 3 اکسیژن کم و دیاکسیدکربن بالا( نیز توانستند با کنترل رسیدگی و کاهش تنفس میزان مواد جامد محلول را کاهش ( MAP2 دهند و همچنین خواص حسی چشایی و رنگ را در میوهها بهبود بخشند. بیشترین میزان ماندگاری میوه زردآلو در طول دوره 25 روز( و کمترین میزان از تیمار شاهد ) ۳روز( مشاهده شد. به طور کلی میتوان چنین /۶۱ ( MAP انبارداری در تیمار 3 اکسیژن بالا و دیاکسیدکربن بالا( بود که توانست ویژگیهای فیزیکوشیمیایی را بهبود ( MAP نتیجه گرفت که بهترین تیمار، 3 بخشیده و باعث افزایش ماندگاری میوه زردآلو رقم شاهرودی شود.

tags: اکسیژن، انبارمانی، خواص حسی چشایی، دیاکسید کربن، سفتی بافت